Laddar Evenemang
" "Foto: Mats Lindgren och Magnus Skoglöf

Dans och koreografi: Teresia Björk

11:00–17:00 Popup-utställning
28 sep
11:00–17:00
Ingår i museientrén

Hur arbetar en dansare och koreograf? Följ med bakom kulisserna i popup-utställningen Dans och koreografi: Teresia Björk. Visas den 14 september–8 oktober.

Dans på och bakom scen

I popup-utställningen Dans och koreografi: Teresia Björk får vi se dansaren och koreografen Teresia Björks sceniska produktioner.

Björks internationella karriär som koreograf och dansare sträcker sig 35 år bakåt i tiden. I popup-utställningen får vi genom fotografier, film och installationer ta del av hennes arbete med koreografi, metodik och forskning.

Utöver popup-utställningen blir det dansföreställning, workshop och visning på temat dans och koreografi. Läs mer om programpunkterna

Soloföreställning och visning

Den 28 september och 5 oktober kommer Teresia Björk att vara på plats i utställningen för att visa sitt solo unknown. Under solot får du chansen att uppleva hur koreografin utövas i verkligheten.

Efter solot håller Björk även en visning där hon berättar mer om sitt arbete och tidigare produktioner.

Teresia Björk

Teresia Björk har varit verksam som dansare, skådespelare och koreograf både i Sverige och internationellt de senaste 35 åren, med nära samarbeten inom teater- och filmvärlden.