" "

Barockmusik får nytt liv på Scenkonstmuseet

Hör musik som aldrig har framförts i modern tid när Drottningholms Barockensemble spelar musik ur Musik- och teaterbibliotekets samlingar.

" "

Möt Sveriges rödhårigaste kulturarv

Performance och installation i ett när skådespelaren Karolina Willebrand Vinnberg undersöker hur Pippi Långstrump skulle fungera som museiföremål.

" "

Hurra, publikrekord på museet!

2022 blev ett rekordår för Scenkonstmuseet! Den populära utställningen Foto: Christer Landergren drog storpublik och förlängs nu till och med augusti.

" "

Klubbhistoria på Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet riktar strålkastarljuset mot 1980- och 90-talens svenska klubbhistoria med utställning, samtal och nattklubb.

" "

Nadia Izzat ny chef för Scenkonstmuseet

”Ett spännande och lustfyllt uppdrag.” Nadia Izzat har bred erfarenhet från både scenkonstområdet och museisektorn. Den 1 mars tillträder hon som ny chef för Scenkonstmuseet.

" "

Vi minns Gunilla Palmstierna-Weiss

Scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss har gått bort vid 94 års ålder. I Scenkonstmuseets samling finns många spår av hennes långa och banbrytande karriär.

" "

Stockholm Jazz Festival på Scenkonstmuseet

En sprakande mix av dans, livemusik och improvisation. Missa inte  Stockholm Jazz Festival på museet i oktober.

" "

Scenkonstmuseet + Dansmuseet = sant!

Två museer till priset av ett! Under juli och augusti gäller entrébiljetten till Scenkonstmuseet även på Dansmuseet, på Drottninggatan 17.

" "

Öppnar 10 juni – Foto: Christer Landergren

Foton du kan höra, musik du kan se. Fotografen Christer Landergren (1941–2006) skildrade både den svenska jazzscenen och gästande storstjärnor från mitten av 60-talet och framåt.

" "

Från Lill-Babs till Leila K – en musikhistorisk vandring

Fullsatt för Lill-Babs, kaos med Leila K och en operakatastrof i Kungsan sent 1800-tal. Scenkonstmuseet och Stockholms Kvinnohistoriska bjuder in till stadsvandring med musik med hjälp av den prisade författaren Anna Charlotta Gunnarson.