Lärare sökes till Sound Check

En uranstyrd xylofon, syntförsedda cyklar, uppmickade pumps och ljudprogrammerade gungor. Sound Check är en utställning som kommer att få ditt hår stå att på ända och din kropp att vibrera. Nu söker vi lärare som vill delta i en referensgrupp.

Storstilad comeback för Scengångaren

När vi går in i årets mörkaste månad är det äntligen dags för Scengångaren att våga sig fram. Varje söndag under hela december bjuder hen in till familjevisningar på Scenkonstmuseet.

Höstlov och halloween med maskbygge

Kom och bygg din alldeles egen halv- eller helläskiga mask inför halloweenmaskeraden! Museets ateljé står på vid gavel från tisdag till söndag under höstlovet.

Höstens familjeaktiviteter

Scenkonstmuseet bjuder i höst in till en massa roliga familjeaktiviteter i form av kreativt bygge i ateljén liksom familjevisningar och barnvagnsvisnigar.

Scenografer i samtal

Två scenografer – två förhållningssätt. Gunilla Palmstierna-Weiss och Anna Bergman har båda arbetat med Ingmar Bergman. Den 12 september förenas de på Scenkonstmuseet i ett samtal om scenografi, kostym, färgsymbolik och teater i stort.

Bergmanquiz på Scenkonstmuseet

I vilka två filmer spelar smultron en viktig roll? Vem lämnar vem i scener ur ett äktenskap? Spelade Mikael Persbrandt husdjur, huvudroll eller möbel i Kung Lear 1984? Ladda för klurigt Bergman-quiz på Scenkonstmuseet den 5 september.

Live från museet: Bergmanpodden

Den 5 september lyser den röda inspelningslampan när museet och utställningen Bergman – lögn och sanning får finbesök av Sveriges Radio P1:s Bergmanpodden. Gunnar Bolin med gäster spelar in live inför publik. Alla är välkomna!

Scenkonstmuseets nya ansikte

Ny årstid – ny fasad? I Scenkonstmuseets fall handlar det mer specifikt om ny fasadmålning. Museets namn pryder nu både södra och norra gaveln på den anrika museibyggnaden.

Improviserad Ingmar Bergman

Dramatik och komedi med inslag av demoner och ett och annat skratt är vad du kan räkna med när teaterensemblen Dramatiska gästar Scenkonstmuseet. ”Improviserad Ingmar Bergman” heter föreställningen som uppförs den 29 augusti.

Bakom masken – Scenkonstmuseet på Kulturfestivalen

Kom och bygg din egen mask när Scenkonstmuseet gästar Stockholms kulturfestival. 17-18 augusti är museet på plats, tillsammans med regissör och maskmakare Adolfo Celis, för att inspirera till maskbygge efter beprövat recept – eller eget.