Hurra, publikrekord på museet!

2022 blev ett rekordår för Scenkonstmuseet! Den populära utställningen Foto: Christer Landergren drog storpublik och förlängs nu till och med augusti.

Klubbhistoria på Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet riktar strålkastarljuset mot 1980- och 90-talens svenska klubbhistoria med utställning, samtal och nattklubb.

Nadia Izzat ny chef för Scenkonstmuseet

”Ett spännande och lustfyllt uppdrag.” Nadia Izzat har bred erfarenhet från både scenkonstområdet och museisektorn. Den 1 mars tillträder hon som ny chef för Scenkonstmuseet.

Vi minns Gunilla Palmstierna-Weiss

Scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss har gått bort vid 94 års ålder. I Scenkonstmuseets samling finns många spår av hennes långa och banbrytande karriär.

Stockholm Jazz Festival på Scenkonstmuseet

En sprakande mix av dans, livemusik och improvisation. Missa inte  Stockholm Jazz Festival på museet i oktober.

Scenkonstmuseet + Dansmuseet = sant!

Två museer till priset av ett! Under juli och augusti gäller entrébiljetten till Scenkonstmuseet även på Dansmuseet, på Drottninggatan 17.

Öppnar 10 juni – Foto: Christer Landergren

Foton du kan höra, musik du kan se. Fotografen Christer Landergren (1941–2006) skildrade både den svenska jazzscenen och gästande storstjärnor från mitten av 60-talet och framåt.

Från Lill-Babs till Leila K – en musikhistorisk vandring

Fullsatt för Lill-Babs, kaos med Leila K och en operakatastrof i Kungsan sent 1800-tal. Scenkonstmuseet och Stockholms Kvinnohistoriska bjuder in till stadsvandring med musik med hjälp av den prisade författaren Anna Charlotta Gunnarson.

STHLM DANS

En busshållsplats blir en scen och jobbet på en snabbmatsrestaurang inspirerar till dans. Under STHLM DANS får du uppleva samtida dans på och omkring Scenkonstmuseet 7-8 maj.

Teater för barn med fjärilar i magen

Välkommen till en rolig, svängig och känslofylld föreställning om den pirriga första skoldagen. För alla barn mellan 5 och 7 år!