Scenografer i samtal

Två scenografer – två förhållningssätt. Gunilla Palmstierna-Weiss och Anna Bergman har båda arbetat med Ingmar Bergman. Den 12 september förenas de på Scenkonstmuseet i ett samtal om scenografi, kostym, färgsymbolik och teater i stort.

Bergmanquiz på Scenkonstmuseet

I vilka två filmer spelar smultron en viktig roll? Vem lämnar vem i scener ur ett äktenskap? Spelade Mikael Persbrandt husdjur, huvudroll eller möbel i Kung Lear 1984? Ladda för klurigt Bergman-quiz på Scenkonstmuseet den 5 september.

Live från museet: Bergmanpodden

Den 5 september lyser den röda inspelningslampan när museet och utställningen Bergman – lögn och sanning får finbesök av Sveriges Radio P1:s Bergmanpodden. Gunnar Bolin med gäster spelar in live inför publik. Alla är välkomna!

Scenkonstmuseets nya ansikte

Ny årstid – ny fasad? I Scenkonstmuseets fall handlar det mer specifikt om ny fasadmålning. Museets namn pryder nu både södra och norra gaveln på den anrika museibyggnaden.

Improviserad Ingmar Bergman

Dramatik och komedi med inslag av demoner och ett och annat skratt är vad du kan räkna med när teaterensemblen Dramatiska gästar Scenkonstmuseet. ”Improviserad Ingmar Bergman” heter föreställningen som uppförs den 29 augusti.

Bakom masken – Scenkonstmuseet på Kulturfestivalen

Kom och bygg din egen mask när Scenkonstmuseet gästar Stockholms kulturfestival. 17-18 augusti är museet på plats, tillsammans med regissör och maskmakare Adolfo Celis, för att inspirera till maskbygge efter beprövat recept – eller eget.

Upptäck Bergman bakom kulisserna

Välkommen att kika in bakom kulisserna hos en av världens främsta regissörer och hans medarbetare. I Scenkonstmuseets nya utställning är det Ingmar Bergmans lek med lögn och sanning, fantasi och verklighet som är i fokus.

Fira Bergman 100 år!

Fri entré till utställningen Ingmar Bergman – lögn och sanning på Scenkonstmuseet och Bergmanvandringar på Dramaten lördagen den 14 juli då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år.

Startskott för Stockholms Kvinnohistoriska

Det nya museet Stockholms Kvinnohistoriska vill ta plats i hela staden för att synliggöra den historia som hittills varit dold. Bakom det nya museet står en rad museer och kulturorganisationer, däribland Scenkonstmuseet.

”Teatern var Ingmar Bergmans ryggrad”

Den 16 juni öppnar utställningen Bergman – lögn och sanning på Scenkonstmuseet, en retrospektiv över regissörens arbete på scen och bakom kameran. Kuratorn Anna Bergman vill välkomna besökarna in i Ingmar Bergman-land.