" "

Premiär: dockteater på museets gård

Scenkonstmuseets gård förvandlas till en dockteaterscen när Unga Dramaten kommer på besök. I en nyskriven pjäs av Petter Lennstrand möter vi katten Rut som villat sig bort hemifrån.

" "

Påsklov med dockmakarverkstad

Dansande skelett, radiostyrda robotar och flygande fladdermöss! Bli dockmakare på påsklovet.

" "

Fördubblad livslängd för museets material

Material från museet ska få längre och grönare liv genom ett nytt och unikt samarbete. Tillsammans med bland andra Liljevalchs och Dramaten startar vi Materialmagasinet i Ulvsunda som ska samla in och återanvända rester från utställningsproduktioner, scenografi och dekor. Reglar, tyger, färg, montrar och elektronik. Kikar man in bakom kulisserna hos oss eller ett annat […]

" "

Scenkonstmuseet stängt för tillfället

Scenkonstmuseet har beslutat att hålla stängt från och med fredag 29 oktober med anledning av coronaviruset. Syftet är att värna besökarnas hälsa och motverka smittspridning.

Öppnar 17 oktober: Everybody Dance!

Gå på virtuell klubb med vr-glasögon, flossa dig genom danshistorien eller stå still och titta på när andra tar en svängom. Corona har satt stopp för mycket. Men i Scenkonstmuseets nya utställning är det alltid någon som dansar. 

Dansens magi – trots pandemi

En känsla av skumt skogsrejv fast på museum. DJ:n och socialantropologen Anna Gavanas vill återskapa dansgolvets magi i Scenkonstmuseets nya utställning Everybody Dance! Snart kan Scenkonstmuseets besökare gå på virtuell klubb med vr-glasögon, släppa loss på dansgolvet på behörigt avstånd från varandra, eller stå still och titta på när andra tar en svängom. En del […]

" "

Varmt välkomna till Scenkonstmuseet!

Varmt välkomna tillbaka till Scenkonstmuseet i sommar! Vi har anpassat verksamheten efter det nya normala för att kunna erbjuda er ett roligt och säkert besök.

" "

En klurig vandring med Scengångaren

Barnspåret är i full gång. Kom och prova du också!

" "

Sportlov i dockmakarens verkstad

Sportlovet avnjuts bäst på Scenkonstmuseet. Bygg din egen stavdocka, följ Scengångarens fotspår och träffa både nya och gamla bekanta i museets nyöppnade dockteaterdel. 

" "

Vill du dansa dabke i vår nya utställning?

Vill du se dig själv dansa i museets kommande utställning? Välkommen på gratis dansworkshop i dabke lördag den 22 februari kl 14–18. Workshoppen avslutas med en filminspelning.