Årskurs 4–6

Besök oss innan öppettid – få museet för er själva!

Vi tar emot skolgrupper under trygga former måndag–fredag kl 9–10.30, innan ordinarie öppettid. Ni får museet för er själva och slipper möta andra grupper och besökare. Fri entré! 

Föranmälan

info@scenkonstmuseet.se 
08-519 567 00

Bra att veta inför besöket

Digitalt skolprogram

Upplev Scenkonstmuseet från klassrummet! Eftersom ni inte kan komma hit på guidad visning, kommer vi gärna till er i digital form. Läs mer!

Estetiska uttryck, kunskap och lust

På Scenkonstmuseet uppmuntrar vi lustfyllt lärande och upplevelser med flera sinnen. Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer ger barn fler verktyg för att möta och förstå sin omgivning. I våra visningar finns alltid plats för eget utforskande. Innehållet går också att koppla till läroplanen. Utställningarna sätter fokus på skapandeprocesser och hur vi människor har använt konstnärliga uttryck förr och nu.

Visningar

Vi hoppas kunna erbjuda guidade visningar igen i höst. Klicka och läs mer om vårt ordinarie utbud. 

Workshoppar

Vi hoppas kunna erbjuda workshoppar igen i höst. Klicka och läs mer om vårt ordinarie utbud.

Paket: visning och workshop

Erbjuds förhoppningsvis i höst igen! För att få ut det mesta för hela klassen, kombinera en visning med workshop till förmånligt paketpris. Klicka för att läsa mer.

Kontakt

Behöver du komma med en större grupp eller har du andra frågor? Kontakta oss:
bokning@scenkonstmuseet.se

Eller ring museets pedagoger:
Kajsa Dahlström: 08-519 554 66
Monica Åslund Forsén: 08-519 554 70

Besök på egen hand

Skolgrupper har fri entré till museet. Mer info och föranmälan!

Ur Grundskolans läroplan

”Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig.”

Ur Grundskolans läroplan (skolans värdegrund och uppdrag)