Årskurs F–3

Kliv in i teaterns, musikens och dansens värld. Utforska ljud och rörelse med hela kroppen, skapa instrument och teaterdockor i vår ateljé eller följ spåren efter Scengångaren – museets egen inneboende.

Bokning

Bokade visningar förläggs i första hand till klockan 9.00 eller kl 10.15. Efter visningen går det bra att äta medhavd matsäck i vårt matsäcksrum. Däremot får man vänta till klockan 11 då museet öppnar, om man vill fortsätta att utforska museet på egen hand. Visningar kan anpassas efter gruppen, kontakta oss gärna för mer information.

Det finns även möjlighet att kombinera visning och verkstad för helklass. Mer information finns längre ner på sidan.

Gör en bokningsförfrågan genom att skicka ett mejl där ni anger när ni vill komma (datum och tid), vilken aktivitet det gäller (visning eller workshop) samt vilken ålder/årskurs och antal deltagare som bokningen gäller. Skicka förfrågan till:

bokning@scenkonstmuseet.se 
08-519 554 94, telefontid tis–tor kl 14–16

Besök på egen hand

Föranmälan: 08-519 567 00
  

Välkomna att besöka museet på egen hand! Skolgrupper har fri entré till museet alla dagar i veckan. Ni behöver vara en lärare per 10 elever för att få en så bra upplevelse som möjligt. Föranmäl ert besök så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna. 

Visning i huvudutställningen På scen

Utforska, skapa och reflektera i utställningen På Scen. Välj mellan två alternativ: Musik – instrument och ljud eller Teater och Dans – estetiska uttryck.

Genom ett unikt samarbete under hösten 2019, kan medarbetare från Dramaten komma att besöka visningen i dans och teater för att berätta om arbetet bakom en föreställning.

Max 30 deltagare. Pris: 800 kr. Visningarna är 60 minuter inklusive tid för eget utforskande.

Scengångarens barnspår

Ni följer på egen hand Scengångarens spår och svarar på finurliga frågor med hjälp av häftet ”En klurig vandring i museet”. Kanske kan ni lista ut vilket artistnamn Scengångaren har?

Häftet är gratis och hämtas i receptionen. Passar främst de mindre barnen. Glöm inte att föranmäla ert besök! 

Puff Picture

Musik – instrument och ljud

Vad är egentligen ljud? Hur lyssnar vi på musik? Bekanta er med olika instrument och se hur de har utvecklats över tid. Skapa egen musik med instrument från 1600-talet fram till nutid i Samplingsbaren och upplev Ljudskogen.
Puff Picture

Teater och Dans

Hur kan du berätta och uttrycka dig genom dans och teater? Vad kan dans vara? Vilket arbete ligger bakom en teateruppsättning? Upplev och prova olika rörelseuttryck, kostymer och digitalt teatersmink.

Verkstäder och workshoppar

Bygg och skapa tillsammans med museets pedagoger.

Max 15 deltagare. Pris: 800 kronor. Tidsåtgång: 45-60 minuter

Puff Picture

Instrumentbygge

Kazoo och klarinettuta. Greppa såg, hammare och fil och bygg egna, enkla instrument av återvinningsmaterial i museets ateljé.
Puff Picture

Skuggspelsbygge

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla och overkliga. Skapa egna skuggspelsfigurer.
Puff Picture

Dockverkstad

Skapa egna stavdockor.
Puff Picture

Trumworkshop

I denna workshop spelar vi olika trumrytmer ihop och utforskar musikens byggstenar.

Paket: Visning och verkstad för helklass

Kombinera visning och verkstad för hela klassen. Två grupper turas om att gå visning och att arbeta i ateljén. Kombinera fritt bland våra visningar och workshoppar . 

Max 30 elever. Pris 2800 kr. Tidsåtgång ca 45+45 minuter. Bokningsbar tid klockan 9.30.

Ur Grundskolans läroplan

”Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig.”

Ur Grundskolans läroplan (skolans värdegrund och uppdrag)