Om Scenkonstmuseet

Upptäck scenkonstens värld

På Scenkonstmuseet kliver du in i teaterns, dansens och musikens värld – framför och bakom kulisserna – genom nedslag i nutid och i historien. Vi vill väcka din nyfikenhet, fördjupa dina kunskaper och öka insikten om din egen skapande förmåga.

Mitt i Stockholm

Scenkonstmuseet ligger i centrala Stockholm, i byggnaden Kronobageriet mellan Dramaten och Kungliga hovstallet på Östermalm. Kronobageriet är Stockholms äldsta bevarade industribyggnad och lokalerna har under årens lopp fungerat som bland annat bageri, vapenförråd och brännvinslager. Detta byggnadsminne har med varsam hand renoverats för att kunna husera ett levande, nyskapande och interaktivt museum. På tre våningsplan ryms utställningar, ateljé, butik, bistro och en stor konsert- och föreställningslokal.

Omfattande samlingar

Scenkonstmuseet har en stor samling med nära 50 000 föremål. Samlingen har byggts upp under mer än 100 år och utgörs av bland annat instrument, scenografimodeller, teaterdockor, kostymer och bildkonst. Intendenter arbetar kontinuerligt med bevarande, dokumentation och stöd till forskning. Museets instrumentsamling är en av världens största med över 6 000 instrument, de äldsta från tidigt 1600-tal.

Statligt museum

Scenkonstmuseet är ett statligt museum för teater, musik och dans och ingår i myndigheten Musikverket. Museet invigdes i februari 2017.

Personuppgifter

Så behandlar Scenkonstmuseet/Musikverket personuppgifter