Förskola

Kliv in i teaterns, musikens och dansens värld. Utforska ljud och rörelse med hela kroppen, skapa instrument och teaterdockor i vår ateljé eller gå en visning med Scengångaren – museets egen inneboende.

Bokning

Besök på egen hand

bokning@scenkonstmuseet.se 
08-519 554 94, telefontid tis–tor kl 14–16

Vi anpassar gärna innehållet i följande utbud för att det ska passa just er grupp. Kontakta oss för mer information! Bokade visningar förläggs i möjligaste mån kl 10.15. 

Föranmälan: 08-519 567 00

Ni är också välkomna att besöka museet på egen hand. Förskolegrupper har fri entré till museet alla dagar i veckan. Föranmäl ert besök så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna.

Visning och verkstäder

Puff Picture

Visning i På scen

En interaktiv vandring genom museet där vi utforskar och lyssnar på olika ljud, skapar musik med kroppen, dansar i vår dansbox och provar riktiga teaterkostymer. Det blir också tid för spel, dans och rörelse tillsammans. Max 20 deltagare per visning. Pris: 800 kronor
Puff Picture

Visning med Scengångaren

Scengångaren är en ljusskygg men showig varelse som bor på museet. Hen trotsar sin blyghet för er skull och visar er sina favoritplatser. Max 20 deltagare per visning. Pris: 800 kronor
Puff Picture

Dockverkstad

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla och overkliga. Skapa egna teaterdockor eller skuggspelsfigurer i museets ateljé. Från 5 år. Max 15 deltagare. Pris: 800 kronor
Puff Picture

Instrumentbygge

Kazoo och klarinettuta. Bygg egna, enkla instrument av återvinningsmaterial, till exempel kapsyler och toapappersrullar i museets atelje. Från 5 år. Max 15 deltagare. Pris: 800 kronor
Puff Picture

Barnspåret – på egen hand

Följ på egen hand Scengångarens spår och svara på finurliga frågor i häftet ”En klurig vandring i museet”. Kan ni lista ut vilket artistnamn Scengångaren har? Från 4 år. Häftet är gratis och hämtas i receptionen.

Klåjnklådan

Hyr Klåjnklådan

Klåjnklådan är en musiklåda med instrument, tips och handledning – det är bara att börja spela! Här finns också sånger och övningar, boktips och beskrivningar av instrument som ni kan bygga själva på förskolan.

Pris: 300 kronor per månad, transport av lådan ombesörjs av förskolan

Introkurs Klåjnklådan

Kursen utgår från Klåjnklådans innehåll och ger förskolepersonal ännu bättre verktyg att utforska ljud och musik med barnen. Max 10 deltagare per tillfälle.

Pris:
Vardagar kl 9–16: 3 200 kronor
Vardagar från kl 17: 4 500 kronor

Klåjnklådan har tagits fram i samarbete med Länsmusiken i Stockholm och Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI.

Skapande och lärande

”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal-och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.” Ur Läroplan för Förskolan.

Genom våra workshoppar och interaktiva utställningar utvecklar både barn och pedagoger en förståelse för, och praktisk erfarenhet av, musik, teater och dans. Vi erbjuder även fortbildning för pedagoger och ger verktyg till eget skapande med musik och rörelse i förskolan.