- Scenkonstmuseet
- //
- Förskola & skola
- //
- Förskola
Förskola
Kliv in i teaterns, musikens och dansens värld. Utforska ljud och rörelse med hela kroppen, skapa instrument och teaterdockor i vår ateljé eller gå en visning med Scengångaren – museets egen inneboende.
Bokning
Besök på egen hand
Bokade visningar förläggs i första hand till klockan 9.00 eller kl 10.15. Efter visningen går det bra att äta medhavd matsäck i vårt matsäcksrum. Däremot får man vänta till klockan 11 då museet öppnar, om man vill fortsätta att utforska museet på egen hand. Kontakta oss gärna för mer information.
Gör en bokningsförfrågan genom att skicka ett mejl där ni anger när ni vill komma (datum och tid), vilken aktivitet det gäller (visning eller workshop) samt vilken ålder/årskurs och antal deltagare som bokningen gäller.
Skicka förfrågan till: bokning@scenkonstmuseet.se
eller kontakta oss på: 08-51955494, telefontid tis–tor kl 14–16
Föranmälan: 08-519 567 00
Det går alldeles utmärkt att besöka museet på egen hand. Förskolegrupper har fri entré till museet alla dagar i veckan. Föranmäl ert besök så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna.
Visningar
Scengångarspåret
Musikvisning – instrument och ljud
Teatervisning med Scengångaren
Barnspåret – på egen hand
Verkstäder
Dockverkstad
Instrumentbygge
Klåjnklådan
Hyr Klåjnklådan
Klåjnklådan är en musiklåda med instrument, tips och handledning – det är bara att börja spela! Här finns också sånger och övningar, boktips och beskrivningar av instrument som ni kan bygga själva på förskolan.
Pris: 300 kronor per månad, transport av lådan ombesörjs av förskolan
Introkurs Klåjnklådan
Kursen utgår från Klåjnklådans innehåll och ger förskolepersonal ännu bättre verktyg att utforska ljud och musik med barnen. Max 15 deltagare per tillfälle.
Pris:
Vardagar kl 9–16: 3 200 kronor
Vardagar från kl 17: 4 500 kronor
Klåjnklådan har tagits fram i samarbete med Länsmusiken i Stockholm och Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI.
Skapande och lärande
”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal-och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.” Ur Läroplan för Förskolan.
Genom våra workshoppar och interaktiva utställningar utvecklar både barn och pedagoger en förståelse för, och praktisk erfarenhet av, musik, teater och dans. Vi erbjuder även fortbildning för pedagoger och ger verktyg till eget skapande med musik och rörelse i förskolan.