Förskola

Här bokar du enkelt och snabbt direkt på webben. Just nu är bokningstrycket högt så svar på mail kan dröja längre än vanligt.

Fantasi, lust och lärande

På Scenkonstmuseet uppmuntrar vi lustfyllt lärande och upplevelser med flera sinnen. Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer ger barn fler verktyg för att möta och förstå sin omgivning. Här kan ni utforska ljud och rörelse med hela kroppen, gestalta en berättelse och skapa instrument eller teaterdockor i museets ateljé.

Visningar

Klicka för att läsa mer och boka.

Workshoppar

Klicka för att läsa mer och boka.

Matsäcksrum

Välkommen till vårt matsäcksrum! Här kan ni äta medhavd mat. Matsäcksrummet är utrustat med mikrovågsugn, diskho och rinnande vatten. Rummet ligger på plan 2.

Kontakt

Behöver du komma med en större grupp eller har du andra frågor? Kontakta oss:
bokning@scenkonstmuseet.se

Eller ring museets pedagog:
Kajsa Dahlström: 08-519 554 66

Besök på egen hand

Skolgrupper har fri entré till museet. Mer info och föranmälan!

Skapande och lärande

”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal-och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.” Ur Läroplan för Förskolan.

Hyr Klåjnklådan

Klåjnklådan är en musiklåda med instrument, tips och handledning – det är bara att börja spela! Här finns också sånger och övningar, boktips och beskrivningar av instrument som ni kan bygga själva på förskolan.

Pris: 300 kronor per månad, transport av lådan ombesörjs av förskolan

Klåjnklådan – en introkurs

Kursen utgår från Klåjnklådans innehåll och ger förskolepersonal ännu bättre verktyg att utforska ljud och musik med barnen. Max 15 deltagare per tillfälle.

Pris vardagar kl 9–16: 3 200 kronor
Pris vardagar från kl 17: 4 500 kronor

Klåjnklådan har tagits fram i samarbete med Länsmusiken i Stockholm och Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI.