Gymnasiet

Kliv in i teaterns, musikens och dansens värld – på scen och bakom kulisserna. Vad behövs för att skapa scenkonst? Hur tar scenkonsten plats i samhället? Utforska, diskutera och skapa i våra interaktiva stationer.

Bokning

bokning@scenkonstmuseet.se 
08-519 554 94, telefontid tis–tor kl 14–16

Innehållet i följande utbud kan anpassas för att passa just er grupp. Kontakta oss gärna för mer information! Bokade visningar förläggs i möjligaste mån kl 9 eller kl 10.15.

Besök på egen hand

Föranmälan: 08-519 567 00

Välkomna att besöka museet på egen hand! Skolgrupper har fri entré till museet alla dagar i veckan. Föranmäl ert besök så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna.

Visning i På scen

Utforska, skapa, diskutera i utställningen På Scen. Välj vilka två av utställningens fyra delar som ni vill besöka under visningen.

Max 30 deltagare. Pris: 800 kronor.

Puff Picture

Musik

Vad är egentligen ljud? Hur lyssnar vi på musik? Bekanta er med olika instrument och se hur de har utvecklats över tid. Skapa egen musik med instrument från 1600-talet fram till nutid i Samplingsbaren och upplev Ljudskogen.
Puff Picture

Dans

Från tyllkjolar till skrothögar. Vad kan dans vara? Hur har normerna förändrats över tid? Och vad kan utgöra en scen? Upplev och prova olika rörelseuttryck i Dansboxen, dansa fram musik i Gestrumentet och testa Dansarkivet.
Puff Picture

Teater

Vad behövs för att skapa teatermagi? Kan teater förändra samhället? Möt olika yrkesgrupper inom teatervärlden, se sinnrika scenmodeller och välkända texter gestaltade på scen. Botanisera i Kostymförrådet och prova den digitala sminkspegeln.
Puff Picture

Dockteater

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla, overkliga och överdrivna. Teaterdockor kan göra nästan vad som helst. Här får ni inblick i en av världens äldsta teaterformer, dess olika tekniker och hantverk. Prova själva att spela med handdockor och skuggspel

Verkstad och workshop

Max 15 deltagare. Pris: 800 kronor.

Puff Picture

Skuggspelsbygge

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla och overkliga. Bygg egna skuggspelsfigurer i museets ateljé.
Puff Picture

Trumworkshop

I denna workshop spelar vi olika trumrytmer ihop och utforskar musikens byggstenar.
Puff Picture

Teaterworkshop

Lekfullhet och eget skapande står i centrum i denna workshop där vi utgår från dramatikens klassiker.

Material för besök på egen hand

Vi har tagit fram skriftliga och skapande uppgifter anpassade för gymnasiet som eleverna kan lösa i utställningen På scen. Materialet finns att ladda ner nedan.