Gymnasiet

Kliv in i teaterns, musikens och dansens värld – på scen och bakom kulisserna. Vad behövs för att skapa scenkonst? Hur tar scenkonsten plats i samhället? Utforska, diskutera och skapa i våra interaktiva stationer.

Bokning

Bokade visningar förläggs i första hand till klockan 9.00 eller kl 10.15. Gör en bokningsförfrågan genom att skicka ett mejl där ni anger när ni vill komma (datum och tid), vilken aktivitet det gäller (visning eller workshop) samt vilken ålder/årskurs och antal deltagare som bokningen gäller. Innehållet i utbudet kan anpassas för att passa just er grupp. Kontakta oss gärna för mer information.

Skicka förfrågan till: bokning@scenkonstmuseet.se
eller kontakta oss på: 08-51955494, telefontid tis–tor kl 14–16

Besök på egen hand

Föranmälan: 08-519 567 00

Välkomna att besöka museet på egen hand! Skolgrupper har fri entré till museet alla dagar i veckan. Föranmäl ert besök så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna.

Längre ned på sidan hittar du både skriftliga och kreativa uppgifter att ladda ner och som eleverna kan genomföra på plats.

Visning i På scen

Utforska, skapa och reflektera i utställningen På Scen. Välj mellan våra två visningsalternativ: musik eller dans och teater.

Genom ett unikt samarbete under hösten 2019, kan medarbetare från Dramaten komma att besöka visningen i dans och teater för att berätta om arbetet bakom en föreställning.

Max 30 deltagare. Pris: 800 kronor. Visningen är 60 minuter inklusive tid för eget utforskande.

Puff Picture

Musik

Vad är egentligen ljud? Hur lyssnar vi på musik? Bekanta er med olika instrument och se hur de har utvecklats över tid. Skapa egen musik med instrument från 1600-talet fram till nutid i Samplingsbaren och upplev Ljudskogen.
Puff Picture

Dans och teater

Hur kan du berätta och uttrycka dig genom dans och teater? Vad kan dans vara? Vilket arbete ligger bakom en teateruppsättning? Upplev och prova olika rörelseuttryck, kostymer och digitalt teatersmink.

Verkstad och workshop

Bygg och skapa tillsammans med museets pedagoger

Max 15 deltagare. Pris: 800 kronor. Tidsåtgång 45-60 minuter

Puff Picture

Skuggspelsbygge

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla och overkliga. Bygg egna skuggspelsfigurer i museets ateljé.
Puff Picture

Trumworkshop

I denna workshop spelar vi olika trumrytmer ihop och utforskar musikens byggstenar.

Paket: Visning och verkstad för helklass

Nu kan ni kombinera visning och verkstad för hela klassen. Två grupper turas om att gå fisning och att arbeta i ateljén. Kombinera fritt bland våra visningar och workshoppar.

Max cirka 30 elever. Pris 2800 kronor. Tidsåtgång: 45x45 minuter. Bokningsbar tid: tisdag-fredag klockan 9.30.

Material inför besöket

Vi har tagit fram skriftliga och skapande uppgifter anpassade för gymnasiet som eleverna kan lösa i utställningarna På scen och Sound Check. Materialet finns att ladda ner nedan. 

På scen