Laddar Evenemang
" "

Konstnärssamtal med Nadine Byrne

17:00–20:00 Samtal
15 maj
17:00–20:00
Fri entré!

Konstnären och kompositören Nadine Byrne (f. 1985) är dubbelt aktuell på Scenkonstmuseet under våren. Möt henne i ett samtal om konst, elektronisk musik och varför hon gärna gräver efter inspiration i arkiv. Fri entré!

I samtal med Mats Lindström och Lina Selander

Nadine Byrne samtalar med Mats Lindström, curator och konstnärlig ledare för Elektronmusikstudion, EMS. Samtalet leds av Lina Selander, konstnär och professor vid Konstfack i Stockholm.

Kvällsöppet med fri entré 

Under kvällen kan du uppleva Byrnes nya konstverk It will never not be midnight, en drömlik berättelse om förlust, minne och upplösta gränser.

Utställningen Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik, där Nadine Byrne också medverkar är öppen till klockan 18.

Tider

Kl 17–18: It will never not be midnight spelar i Stora salen. Utställningen Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik är öppen.

Kl 18–19: Samtal med Nadine Byrne, Lina Selander och Mats Lindström.

Kl 19–20: Avslutande mingel. It will never not be midnight spelar i Stora salen.

Nadine Byrne är internationellt verksam som konstnär och kompositör. Hon är utbildad på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och arbetar med allt från skulptur, textil och fotografi till rörlig bild, ljud, musik och skrivande. Drömmar, minne, förlust och gränslöshet är återkommande teman i Nadine Byrnes konstnärskap. It will never not be midnight är det officiella jubileumsverket för EMS 60-årsfirande.

Lina Selander är konstnär och professor i Konst med inriktning på narrativitet och installation på Konstfack. Selanders filmer och installationer tar ofta sin utgångspunkt i historiska brytpunkter. Det kan handla om relationen mellan minne och perception, fotografi och film eller språk och bild. Selanders verk återkommer till en fascination inför de fenomen och teknologier som möjliggjort bild, och på så vis låtit historien dokumenteras.