" "

Föreställningen Improviserad Bergman uppförs i utställningen Bergman – lögn och sanning. 

Improviserad Ingmar Bergman

Dramatik och komedi med inslag av demoner och ett och annat skratt. Det är vad du kan räkna med när teaterensemblen Dramatiska gästar Scenkonstmuseet. Föreställningen Improviserad Ingmar Bergman spelas den 29 augusti.

Improviserad Ingmar Bergman är, vilket namnet skvallrar om, en helt improviserad teaterföreställning där historier inspirerade av Ingmar Bergmans filmer skapas i stunden. Inget manus finns att falla tillbaka på och inga repliker är skrivna. I stället är det publiken som hjälper till att skapa scenerna genom olika förslag. Men lugn, du i publiken sitter tryggt i din stol – ingen ska gå upp på scenen.

Föreställningen spelas i Scenkonstmuseets utställning Bergman – lögn och sanning, som till följd av detta stänger för allmänheten kl 19.00 den 29 augusti. 

Hitchcock, Allen och Bergman i improviserad form

Bakom föreställningen står Dramatiska – en teaterensemble som har spelat improviserad teater sedan 2010.  Utöver Bergman har de tagit sig an Alfred Hitchcock, Woody Allen, Roy Andersson och Tennessee Williams. Improviserad Ingmar Bergman spelades för fulla salonger på Stockholms Improvisationsteater 2013  och gästspelade även på The Pit, Peoples Improv Theatre, i New York samma år. 

Biljetter och mer information i kalendern