Paket: Dans

Kombinerad dansvisning och workshop

Danspaketet går endast att boka under perioden 14 september–8 oktober. 

Få chansen att se hur en dansare och koreograf arbetar och skapa egen dans! 

Kombinera en visning i museets dansavdelning tillsammans med en inspirerande workshop med dansaren och koreografen Teresia Björk. Här får eleverna varva teoretiska kunskaper med praktiskt utövande. Klassen delas in i två grupper som turas om att ha visning respektive workshop.

Pris: 3 000 kr
Max antal elever: 30 st

Boka

Dansworkshop

I Teresia Björks workshop får eleverna uppgifter och övningar som hjälper dem att utforska egna rörelser och uttryck. I Björks egen koreografiska metod Finding Tools uppmuntras eleverna till eget skapande både enskilt och i grupp. Här används både kropp och röst som succesivt leder till eget uttryck. Eleverna får dessutom se henne dansa i sitt eget solo Unknown.

Teresia har under många år arbetat på Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm där hon bland annat har undervisat i koreografisk handledning, komposition och dansanalys.

Visning: Dans, kropp och skapande

En dansare använder sin kropp som uttrycksmedel. De förhåller sig ständigt till gravitationen och är mästare på att hålla koll på rummet. I visningen får eleverna se flera olika dansstilar och fundera på hur de själva påverkas när de ser dans. Vi diskuterar olika koreografiska verktyg och medvetandegör begrepp som rum, tid och kraft. I utställningen finns också möjlighet att testa själv genom att dansa fram musik eller söka i dansarkiv genom att inta en pose.