Laddar Evenemang
" "

Shapes of Sounds

11:30–12:00 Workshop
2 dec
11:30–12:00
Ingår i museientrén

Hur kan ett ljud se ut? I denna workshop får du både uppleva livemusik och se hur tecknande kan illustrera ljud och musik.

Musik som skapar berättelser

Kliv in i en magisk värld där allt kan hända. Hör musik från trumpet, slagverk, live-elektronik och syntar och se hur en berättelse skapas när ljuden tecknas och projiceras i ett mörklagt rum.

Tecknaren Jenny Soep och musikern Alexandra Nilsson improviserar tillsammans fram ljud och bild som skapar berättelser i realtid.

Teckna dina egna upplevelser

Hur tecknar du en låt? Utöver att ta del av musiken och teckningarna som spelas, får du även teckna dina egna upplevelser av ljud och musik.

Fri entré för barn

Passar barn från sex år. Ingår i museientrén, boka plats i receptionen.

  • Barn 0–18 år: fri entré
  • Vuxen: 140 kr
  • Pensionär/student: 100 kr
  • Årskort: 150 kr

Tider

Workshoppen är cirka 40 minuter lång och hålls kl 11.30, 13.30 och 15. 

Fler datum

  • 3 december
  • 9 december
  • 10 december

Shapes of Sounds

Duon Shapes of Sounds består av kompositören och musikern Alexandra Nilsson och illustratören och bildkonstnären Jenny Soep. Duon har varit verksam sedan 2015 och har spelat på såväl musikfestivaler som konstgallerier och skolor. Läs mer om Shapes of Sounds

Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik

Missa inte utställningen om Elektronmusikstudion som visas på museet den 1 december–24 september 2024.

Hör historien om en utopisk framtidsvision, ny teknik som ska rädda världen och en statlig storsatsning på elektronisk musik. Följ med till legendariska Elektronmusikstudion, EMS, och upplev verk av över 30 konstnärer. Läs mer om utställningen