Laddar Evenemang
" "

Ralph Lundsten In Memoriam

18:30–20:00 Samtal
14 dec
18:30–20:00
Boka plats kostnadsfritt

Välkommen till en hel hyllningskväll för den legendariske tonsättaren Ralph Lundsten. Scenkonstmuseet och Riche Lilla Baren bjuder in till panelsamtal, liveframföranden och dansgolv tills klockan slår sent. Kvällen cureras av Elena Wolay, även känd som ”Jazz är farligt”. Fri entré!

Kl 18.30–20: Panelsamtal på Scenkonstmuseet

Ralph Lundsten (1936–2023) är en av elektronmusikens pionjärer i Sverige. Utöver musiken var Lundsten även verksam som konstnär, filmskapare och författare. I dag förvaltas hans studio Andromeda av Scenkonstmuseet.

I detta panelsamtal får du möjlighet att höra mer om Lundstens mångfacetterade konstnärskap och hans betydelse för elektronmusiken.

I panelen: Mats Lindström (konstnärlig ledare för Elektronmusikstudion), Elena Wolay (curator och musikjournalist) och Reine Fiske (musiker).

Moderator: Ika Johannesson, musikjournalist.

Efter samtalet visar forskaren och konstnären Derek Holzer upp välvalt material från Lundstens studio Andromeda.
Begränsat antal platser. Boka plats kostnadsfritt 

Kl 21–02: Klubbkväll på Riche Lilla Baren

Efter panelsamtalet fortsätter festen ett stenkast bort – i Lilla baren på Riche.

Hör Ralph Lundstens kompositioner framföras live av Gustav Ejstes och dansa till elektronmusik med DJ:s Elena Wolay, Maria W Horn (XKatedral) och Christian Berg (Kite).

Program
Kl 21: Gustav Ejstes på Riche
Kl 22: DJ Elena Wolay på Riche
Kl 23–02: DJ Maria W Horn (XKatedral) och Christian Berg (Kite) på Riche

Fri entré, drop in, 18 års åldersgräns.

Missa inte Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik

Missa inte museets nya utställning som öppnar 1 december.

Det här är historien om en utopisk framtidsvision, ny teknik som ska rädda världen och en statlig storsatsning på elektronisk musik. Legendariska Elektronmusikstudion, EMS, har lockat konstnärer från stora delar av världen i 60 år. Nu bjuder vi in dig.

Upplev verk av över 30 konstnärer, se delar av den ursprungliga studion och kliv in över dagens tröskel med VR. Läs mer om utställningen