Laddar Evenemang
" "

Nadine Byrne: It will never not be midnight

20 apr - 9 jun Installation
20 apr–9 jun
tis. – sön. 11:00 – 17:00
Ingår i museientrén

En drömlik berättelse om förlust, minne och upplösta gränser. It will never not be midnight är ett nytt audiovisuellt verk av konstnären Nadine Byrne.

Visas på Scenkonstmuseet 20 april–9 juni.

Verket är tillfälligt stängt 7–8 maj. Museet har öppet som vanligt.

Ett jubileumsverk för Elektronmusikstudion

It will never not be midnight är det officiella jubileumsverket för Elektronmusikstudion, EMS, i samband med att den anrika studion i Stockholm fyller 60 år.

Nadine Byrne finns även representerad i utställningen Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik som visas på museet till och med 1 september 2024.

Arkivmaterial och elektronmusik

Upplev ett dramatiserat ljudverk uppdelat i två akter. Här får du se och höra handkolorerade fotografier och collage från tre analoga diaprojektorer som flyter in och ut ur varandra till nyskriven elektronisk musik.

Inspirationen för ljudverket har Nadine Byrne fått från scenografiskisser i Scenkonstmuseets samling, skillingtryck från Svenskt visarkiv och stereokort från Musik- och teaterbiblioteket.

Om Nadine Byrne

Nadine Byrne (f. 1985) är internationellt verksam som konstnär och kompositör. Hon är utbildad på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och arbetar med allt från skulptur, textil och fotografi till rörlig bild, ljud, musik och skrivande. Drömmar, minne, förlust och gränslöshet är återkommande teman i Nadine Byrnes konstnärskap.