På scen öppnar med Scenkonstmuseet 11 februari 2017

På scen öppnar med Scenkonstmuseet 11 februari 2017 

Välkommen upp På scen

Den 11 februari öppnar en helt ny upplevelse – Scenkonstmuseet slår upp portarna! I huvudutställningen På scen bjuds besökarna in i musiken, teatern och dansens värld.

Tiden då vi bara tittade och lyssnade när vi var på museum är förbi. Du som kommer till scenkonstmuseet är inte bara på besök framför och bakom kulisserna, du spelar en viktig roll i huvudutställningen På Scen. Oavsett vem du är eller om du spelat teater, sjungit eller dansat förut kan du upptäcka och utforska skapandet.

Skapa och upptäck

Vad sägs till exempel om att skapa musik med hjälp av tärningar, där varje sida av tärningen har ett eget ljud samplat av instrument från våra samlingar? Eller söka bland över 100 år gamla bilder av olika dansposer genom att ställa dig i din favoritposition? Du kommer också kunna kliva rakt in i en dansföreställning och upptäcka vad en maskör gör genom att testa hur det är att bära teatermask.

Självklart kommer du också kunna förkovra dig i teaterdockor, instrument, teaterdräkter, dansskor och mycket annat.

Ideal och hantverk

Ett tema i På Scen handlar om ideal, att bryta ny mark och utmana normer. Vad är föreställningen av en scen? Och vem har tillgång till den? Här utforskar besökaren tillsammans med museet vad scenkonst är och kan vara.

Fokus ligger också på hantverket i scenkonsten, övandet och utvecklingen av de förmågor som är själva grunden för den professionella scenkonsten.

Läs mer om På Scen. (https://scenkonstmuseet.se/utstallningar/pa-scen/)
Följ Scenkonstsmuseet på Facebook och Instagram för bilder och mer läsning om de olika interaktiva stationerna. (länk)

Skrivet av Scenkonstmuseet den 13 december, 2016
Kategorier: Nyheter, Utställningar
Nyckelord: