Stängt för tillfället. Foto: Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet stänger tillfälligt

Scenkonstmuseet har beslutat att hålla stängt från och med fredag 20 mars med anledning av coronaviruset.

– Vi vill göra det vi kan för att motverka smittspridning samt värna våra besökares och medarbetares hälsa, säger museichef Christina Kåremo Sköldkvist.

Öppnar så snart det går

Beslutet följer den rekommendation som Centralmuseernas samarbetsråd har enats om. Något datum för att öppna igen är ännu inte satt.

– Läget förändras fortfarande från dag till dag. Vi följer utvecklingen noga och målet är förstås att öppna igen så snart som möjligt.

Digitala visningar

Under stängningsperioden satsar museet på att erbjuda så mycket digitalt material som möjligt. Det handlar om allt från streamade museivisningar till digitala ateljéer där besökare kan sitta hemma vid köksbordet och bygga egna instrument i stället för i museets ateljé som i vanliga fall.

– Behovet av scenkonst och kultur minskar inte i dessa tider, snarare tvärtom. Vi kommer göra allt vi kan för att nå ut med vår verksamhet under den tid vi behöver hålla stängt, avslutar Christina Kåremo Sköldkvist.

Sök i museets instrumentsamling

Scenkonstmuseet har en av världens största instrumentsamlingar. Botanisera, titta på bilder och lyssna på ljudexempel här.

Titta på rollporträtt, konst och skisser

I Scenkonstmuseets samling finns bland annat kostym- och scenografiskisser, karikatyrer, gravyrtryck, rollporträtt och spelbilder. Sök och ladda ner verk av bland andra Isaac Grünewald, Carl GrabowChristian och Thorolf JanssonLydia Skottsberg och Signe Hebbe.

Skrivet av Scenkonstmuseet den 20 mars, 2020
Kategorier: Nyheter