Scenkonstmuseet slår upp portarna 11 februari 2017. Foto: Jonas André

Scenkonstmuseet slår upp portarna 11 februari 2017. Foto: Jonas André 

Scenkonstmuseet öppnar i februari 2017

Mitt i Stockholm tar ett nytt museum för scenkonst form. Här ska besökarna få uppleva teaterns, dansens och musikens magi – på scen och bakom kulisserna. Ridån går upp den 11 februari 2017. 

Scenkonstmuseet tar plats i Kronobageriet invid Dramaten i centrala Stockholm. Den anrika byggnaden har genomgått en omfattande renovering och har nu tre våningsplan för utställningar, en stor konsert- och föreställningslokal och kommer lagom till öppningen av museet även inrymma en ny restaurang.

Nytt museum för teater, dans och musik

Öppningsdatumet har nu spikats till den 11 februari 2017 och på museet pågår ett intensivt arbete med att skapa utställningar, program och pedagogisk verksamhet.

Den nya huvudutställningen På scen fokuserar på den skapande processen och bjuder på olika nedslag i scenkonstens värld. Föremål och berättelser kommer att varvas med stationer där museets besökare själva får möjlighet att delta och prova på olika delar inom teater, dans och musik.

En plats för den skapande människan

Vid sidan om den nya huvudutställningen kommer museet ge plats åt tillfälliga utställningar och samarbeten, allt från att visa upp den senaste forskningen inom kultur och hälsa till att vara en av de centrala aktörerna i firandet av Bergman-året 2018.

– Scenkonst är en levande praktik, det sker i ögonblicket, och det kommer att speglas i vår verksamhet. Vi vill väcka nyfikenhet för konstarterna, fördjupa besökarnas kunskaper och samtidigt öka insikten om deras egen skapande förmåga, säger Daniel Wetterskog, chef för Scenkonstmuseet.