" "

Tina Turner, Kungliga tennishallen i Stockholm, 1972. Miles Davis, Newport Jazz Festival, 1969. Monica Zetterlund och Steve Kuhn, Stockholm Jazz Festival, Sergelteatern, 1968. Foto: Christer Landergren. 

Hurra, publikrekord på museet!

2022 blev ett rekordår för Scenkonstmuseet! Den populära utställningen Foto: Christer Landergren drog storpublik och förlängs nu till och med augusti.

Tack alla 174 371 besökare som besökte oss under 2022! Tillsammans slog ni vårt tidigare besöksrekord från 2019 med nästan ofattbara 42 procent. Jämför vi med 2021, ett år som till stor del präglades av besöksrestriktioner, är ökningen svindlande 212 procent. 

Publiken har strömmat till

– Det är en nästintill makalös bedrift, säger tillförordnad museichef Maria Stoor. Vi är oerhört glada att våra tidigare besökare har kommit tillbaka och att vi dessutom lockat så många nya.

Framför allt är det andelen vuxna besökare som har ökat och en stor del av förklaringen stavas Foto: Christer Landergren. Här finns fotografier som aldrig tidigare visats, exklusiva liveinspelningar och världsartister som du aldrig har sett dem förut.

Från Jimi Hendrix till Monica Zetterlund

Via Landergrens lins får besökaren bland annat möta Tina Turner, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Miles Davis och Nina Simone tillsammans med svenska storheter som Monica Zetterlund, Lars Gullin, Sonya Hedenbratt, Bernt Rosengren, Nannie Porres och Esbjörn Svensson. 

Foto: Christer Landergren öppnade den 10 juni 2022 och visas nu till och med 27 augusti, i stället för till och med januari 2023 som först planerats.

Dessutom digitalt besöksrekord 

Även de digitala besöken nådde rekordhöjder under 2022 med 89 600 besök på webben, en ökning med hela 61 procent från det tidigare rekordåret 2019.

Skrivet av Scenkonstmuseet den 20 januari, 2023
Kategorier: Nyheter
Nyckelord: