" "

Drottningholms Barockensemble 

Barockmusik får nytt liv på Scenkonstmuseet

Hör musik som aldrig har framförts i modern tid. Den 11 mars gästar Drottningholms Barockensemble Scenkonstmuseet för att spela musik från Musik- och teaterbibliotekets samlingar.  

Drottningholms Barockensemble en av världens främsta ensembler inom sin genre. Under ledning av Staffan Larson intar de scenen på Scenkonstmuseet med tidstrogna instrument som stråk, blås, slagverk och pukor. 

 300-årig musik klingar igen 

På repertoaren står musik från Musik- och teaterbibliotekets rika samlingar. Här finns mängder av 1700-talsverk av både välkända och okända tonsättare från Sverige och övriga Europa. Mycket av materialet har aldrig framförts i modern tid.   

– Bibliotekets samlingar är fulla av musikaliska skatter. Här finns både originaltryck, handskrifter och noter som är redo att upptäckas. Konserten är ett viktigt initiativ för att lyfta samlingarna så att musiken får spelas och upplevas, säger Kerstin Carpvik, överbibliotekarie på Musik- och teaterbiblioteket.  

 Bjuder in till workshop 

I samband med konserten håller Musik- och teaterbiblioteket även i en workshop där såväl musikstuderande som professionella musiker får chansen att spela med Drottningholms Barockensemble samtidigt som de får lära sig mer om Musik- och teaterbibliotekets samlingar och hur de kan användas. Deltagarna får också möjlighet att vara med och spela under konserten på Scenkonstmuseet.  

Konserten äger rum på Scenkonstmuseet den 11 mars kl 15. Biljetter och mer info.

Skrivet av Scenkonstmuseet den 24 februari, 2023
Kategorier: Nyheter
Nyckelord: