Everybody Dance!

Öppnar i höst!

Botanisera bland danshittar, utforska dansens kraft och sätt dig själv i rörelse. Everybody Dance! är en utställning om att dansa tillsammans. 

Från polska till flossing

I alla tider har människor samlats för att dansa till de senaste låtarna, utomhus, hemma eller på lokal. Olika dansflugor har avlöst varandra och medan vissa har varit övergående, har andra kommit för att stanna.

Hur kommer det sig att polskan snurrar vidare än i dag? Och vad är det som gör att en dans från Ghana, Korea eller Brasilien plötsligt dansas på andra sidan jorden?

50% utställning, 50% dansgolv

Ta på dig VR-glasögon och gå på klubb, flossa dig genom danshistorien eller stå still och titta på när andra tar en svängom. I utställningen är det alltid någon som dansar.

Everybody Dance! är ett samarbetsprojekt mellan Scenkonstmuseet i Stockholm, Teatermuseet i Helsingfors och Norsk senter for folkemusikk och folkedans i Trondheim. En stor del av utställningen har bokstavligt talat dansats fram och består av videomaterial som dansare i Sverige, Finland och Norge har skickat in.