Everybody Dance!

17 oktober 2020–29 augusti 2021

Upplev dansens magi – trots pandemi

Gå på virtuell klubb med vr-glasögon, flossa dig genom danshistorien eller stå still och titta på när andra tar en svängom. Corona har satt stopp för mycket. Men här är det alltid någon som dansar. 

Från polska till Macarena

Everybody Dance! är en utställning om att dansa tillsammans. Hur kommer det sig att polskan snurrar vidare än i dag? Hur såg det ut när farmor släppte loss på dansgolvet? Och vad är det som gör att en dans från Ghana, Korea eller Brasilien plötsligt dansas på andra sidan jorden? 

I alla tider har människor samlats för att dansa till de senaste låtarna, utomhus, hemma eller på lokal. Olika dansflugor har avlöst varandra och medan vissa har varit övergående, har andra kommit för att stanna.

50% utställning, 50% dansgolv

Botanisera bland danshittar, utforska dansens kraft och sätt dig själv i rörelse. Everybody Dance! är ett samarbetsprojekt mellan Scenkonstmuseet i Stockholm, Teatermuseet i Helsingfors och Norsk senter for folkemusikk och folkedans i Trondheim. En stor del av utställningen har bokstavligt talat dansats fram och består av videomaterial som dansare i Sverige, Finland och Norge har skickat in.

Med anledning av corona – ta med egna hörlurar!

Vi har dukat upp med handsprit, säkrat möjligheterna att hålla avstånd och kör kontantfritt i kassan. Allt för att du ska få uppleva dansens magi, trots pandemi. Ta gärna med egna hörlurar med sladd som du kan koppla in i utställningen för att minska risken för smittspridning. Hörlursuttagen är 3,5 mm, har du iPhone-hörlurar av nyare modell behöver du adapter. Och kom ihåg att hålla avståndet i utställningen – särskilt om du vill dansa!

Med stöd av: