Cirkusfotografi

Rena rama cirkusen! Upplev färgstarka och fantasifulla fotografier signerade Einar Kling-Odencrants, testa att gå på lina och bli akrobat för en dag.

Visas 11 feb–13 mar

Med hjälp av sin kamera vill Einar Kling-Odencrants förvandla världen till konst. Utställningen Cirkusfotografi är tio års dokumenterande av cirkusartister från hela världen, fotograferade i arkitektoniska och färgglada miljöer.

Akrobat för en dag!

Gå på lina på svindlande låg höjd, se hur många bollar du kan hålla i luften samtidigt och bjud på din bästa bakåtkullerbytta. I anslutning till utställningen kan du själv prova på cirkuskonster.    

Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd. Aktiviteterna kan komma att anpassas utifrån aktuellt smittspridningsläge.

Fotograf och cirkusartist

Einar Kling-Odencrants är en flerfaldigt prisbelönt fotograf och cirkusartist. Han växte upp i Älvestorp i Örebro län och flyttade som tonåring till Stockholm för att studera cirkus på cirkusgymnasiet, därefter blev det fördjupade studier på Stockholms konstnärliga högskola från vilken han har en kandidatexamen i cirkus. I dag turnerar han över hela världen med sin konst.

En del av CircusMania

Gör dig redo för galet mycket cirkus! Den 11–20 februari pågår CirkusMania, Stockholms årliga cirkusfestival som visar allt vad cirkus kan vara.

Till festivalprogrammet