Släpp loss hos oss!

Scenmagi för alla åldrar

På Scenkonstmuseet är du DJ, ballerina, teatertekniker eller trummis. Du bestämmer! Kom och testa digitalt teatersmink utan kladd eller mixa din egen hitlåt. Hos oss kan du dansa fram musik och sjunga duett med vårt trapphus. Glöm inte att säga hej till Babblarna innan du går!

Släpp DJ:n lös

Kavla upp ärmarna, sätt på dig lurarna och skapa din egen hitlåt! På Scenkonstmuseet kan alla bli en stjärn-DJ. I stället för att vända plattor vänder du klossar och gör häftig musik med samplingar från museets instrument.

Ta plats på scen

Solsken och fågelkvitter eller blixtar och dunder? På teaterscenen är det du som bestämmer. Här kan du styra både ljud och ljus och ta plats på scenen som en riktig skådespelare. Känns det pirrigt kan du ta några av teaterdockorna till hjälp!

Släpp ballerinan lös

Det är inte varje museum som har ett dansgolv – särskilt inte ett där du kan dansa fram musik. I Gestrumentet är det du som skapar musiken genom att bjuda på dina bästa moves. Flossa loss, snurra och hoppa!

I Scengångarens fotspår

Scengångaren är museets blyga men showiga inneboende. Följ spåren runtom i museet, ta er an kluriga utmaningar tillsammans och se om ni kan lista ut vilket artistnamn Scengångaren har. Läs mer!

Fikapaus på Kavalleriet

Efter en rejäl dos scenmagi för alla åldrar kan ni pusta ut på Kavalleriets finfina uteservering med ett av stans bästa lägen. Här finns smaskig pizza, underbara sallader och urgott fika.

Öppettider

Tis–sön kl 11–17

Besök oss