Särskola

Stängt för tillfället

Scenkonstmuseet har stängt för tillfället med anledning av covid-19. Vi följer utvecklingen noga och hoppas kunna välkomna er tillbaka snart igen! Läs mer om vårt ordinarie utbud nedan.

Estetiska uttryck, kunskap och lust

På Scenkonstmuseet uppmuntrar vi lustfyllt lärande och upplevelser med flera sinnen. Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer ger barn fler verktyg för att möta och förstå sin omgivning.

Läs mer om utbudet under respektive årskurs. Vi anpassar innehållet i våra visningar och workshoppar efter de elever vi möter. Berätta gärna om det är något särskilt vi behöver tänka på när det gäller just er grupp.

Boka gärna ert besök innan kl 11, då är det lugnt på museet och ni har utställningen för er själva. 

Visningar och workshoppar

Boka sinnesvandring

Visningen riktar sig till personer med stora funktionsnedsättningar och som ligger på en tidig utvecklingsnivå. Vi gör en sinnesvandring i vår musikdel och upplever museet med känsel, hörsel och syn. Vi spelar, lyssnar och upplever ljuden i Ljudskogen och vi spelar tillsammans på instrumenten i workshoprummet.

bokning@scenkonstmuseet.se
08-519 554 94, telefontid: tis–tor kl 14–16

Kontakt

Behöver du komma med en större grupp, har ni särskilda önskemål eller har du andra frågor? Kontakta oss:
bokning@scenkonstmuseet.se
08-519 554 94, telefontid: tis–tor kl 14–16

Besök på egen hand

Skolgrupper har fri entré till museet. Mer info och föranmälan!

Ur Läroplan för grundsärskolan

"Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig."

Ur Läroplan för grundsärskolan (skolans värdegrund och uppdrag)