Särskola

Gör en vandring i teaterns, musikens och dansens magiska värld. Vi utgår från den estetiska upplevelsen, känner, tittar och lyssnar och utforskar ljud och rörelse med hela kroppen.

Bokning

bokning@scenkonstmuseet.se 
08-519 554 94, telefontid tis–tor kl 14–16

Alla grupper ser olika ut och det är därför bra för oss att få så mycket information som möjligt om gruppen innan besöket så att vi kan anpassa visningen. Kontakta oss gärna för mer information!

Finns det personer i gruppen som behöver extra lugn och ro går det att boka visning med start kl 9 eller kl 10.15, innan museet har öppnat för allmänheten. Då får ni, tillsammans med guiden, uppleva museet utan andra besökare.

Våra skolprogram uppfyller kraven för Skapande skola-projekt. Läs mer om bidraget och programförslag här. Sista ansökningsdag är 4 februari.

Besök på egen hand

Välkomna att besöka museet på egen hand! Ni behöver vara en lärare per 10 elever för att få en så bra upplevelse som möjligt. Föranmäl ert besök på så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna. 

Föranmälan: 08-519 567 00

Sinnesvandring på Scenkonstmuseet

Visningen riktar sig till personer med stora funktionsnedsättningar och som ligger på en tidig utvecklingsnivå. Vi gör en sinnesvandring genom museet och upplever utställningen På scen med känsel, hörsel och syn. Vi spelar och upplever ljuden i Ljudskogen och dansar i Gestrumentet.

Max 8 personer + ledsagare. Pris: 850 kr, ledsagare fri entré.

Visning På scen

Anpassad visning i utställningen På Scen. Välj mellan två alternativ: Musik – instrument och ljud eller Teater och dans – estetiska uttryck. Scengångarvisningen riktar sig till små barn mellan 4-7 år.

Max 30 deltagare. Pris: 850 kr

Puff Picture

Musik – instrument och ljud

Vad är egentligen ljud? Hur lyssnar vi på musik? Bekanta er med olika instrument och se hur de har utvecklats över tid. Skapa egen musik med instrument från 1600-talet fram till nutid i Samplingsbaren och upplev Ljudskogen.
Puff Picture

Dans och teater

Hur kan man uttrycka sig med dans och teater? Vad är dans och vad behövs det för att sätta upp en pjäs? Upplev och prova olika rörelseuttryck, kostymer och digitalt teatersmink.
Puff Picture

Scengångarvisning

Scengångaren är en ljusskygg men showig varelse som bor på museet. Här visar hen sina favoritplatser i dans- och teaterdelarna. Max 20 deltagare per visning.

Verkstäder och workshoppar

Bygg och skapa i museets ateljé.

Max 15 deltagare. Pris: 850 kronor: Tidsåtgång cirka 45-60 minuter

Puff Picture

Skuggspelsbygge

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla och overkliga. Skapa egna skuggspelsfigurer i museets ateljé.
Puff Picture

Instrumentbygge

Kazoo och klarinettuta. Greppa såg, hammare och fil och bygg egna, enkla instrument av återvinningsmaterial i museets ateljé.
Puff Picture

Trumworkshop

I denna workshop spelar vi olika trumrytmer ihop och utforskar musikens byggstenar.