Särskola

Gör en vandring i teaterns, musikens och dansens magiska värld. Vi utgår från den estetiska upplevelsen, känner, tittar och lyssnar och utforskar ljud och rörelse med hela kroppen.

Bokning

bokning@scenkonstmuseet.se 
08-519 554 94, telefontid tis–tor kl 14–16

Alla grupper ser olika ut och det är därför bra för oss att få så mycket information som möjligt om gruppen innan besöket så att vi kan anpassa visningen. Kontakta oss gärna för mer information!

Finns det personer i gruppen som behöver extra lugn och ro går det att boka visning med start kl 9 eller kl 10, innan museet har öppnat för allmänheten. Då får ni, tillsammans med guiden, uppleva museet utan andra besökare.

Besök på egen hand

Välkomna att besöka museet på egen hand! Ni behöver vara en lärare per 10 elever för att få en så bra upplevelse som möjligt. Föranmäl ert besök på så att vi kan undvika krockar med bokade visningar i utställningarna. 

Föranmälan: 08-519 567 00

Sound Check: Make it, Play it

Sound Check är en utställning som får ditt hår att stå på ända och din kropp att vibrera. Kom och skapa ljud, oljud och ljuv musik. Här får ni testa syntförsedda cyklar, uppmickade pumps och ljudprogrammerade gungor.

Boka en visning om ljud och instrumentutveckling där både fysik och teknik ingår kombinerat med eget skapande och utforskande. Visningen kan kombineras med någon av museets workshoppar.

Utställningen visas 16 februari–18 augusti. Max 30 deltagare. Pris: 800 kronor.

Visning På scen

Utforska, skapa och reflektera i utställningen På Scen. Välj en fördjupning i en av utställningens tre delar: teater, musik eller dans.

Max 30 deltagare. Pris: 800 kr

Puff Picture

Musik

Vad är egentligen ljud? Hur lyssnar vi på musik? Bekanta er med olika instrument och se hur de har utvecklats över tid. Skapa egen musik med instrument från 1600-talet fram till nutid i Samplingsbaren och upplev Ljudskogen.
Puff Picture

Dans

Från tyllkjolar till skrothögar. Vad kan dans vara? Kan man dansa var som helst? Och vad ska man ha på fötterna? Upplev och prova olika rörelseuttryck i Dansboxen. Dansa fram musik i Gestrumentet och testa Dansarkivet.
Puff Picture

Teater

Upplev teaterns magi med snurrande scenmodeller, se Mio min mio i mikroformat och en alldeles knäpptyst Pippi Långstrump. Prova kostymer i kostymförrådet och teatersmink i den digitala sminkspegeln.

Verkstäder och workshoppar

Bygg och skapa i museets ateljé eller sjung, dansa och spela i en workshop. Max 15 deltagare. Pris: 800 kronor

Puff Picture

Skuggspelsbygge

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla och overkliga. Skapa egna skuggspelsfigurer i museets ateljé.
Puff Picture

Instrumentbygge

Kazoo och klarinettuta. Greppa såg, hammare och fil och bygg egna, enkla instrument av återvinningsmaterial i museets ateljé.
Puff Picture

Workshop

Under våra workshoppar får eleverna prova olika former av scenkonst. Ring eller mejla för mer information.

Visning med Scengångaren

Puff Picture

Scengångarvisning

Scengångaren är en ljusskygg men showig varelse som bor på museet. Hen trotsar sin blyghet för er skull och visar er sina favoritplatser. Vem vet, kanske blir det till och med lite sång och dans? Max 20 deltagare per visning. Pris: 800 kronor

Sinnesvandring på Scenkonstmuseet

Visningen riktar sig till personer med stora funktionsnedsättningar och som ligger på en tidig utvecklingsnivå. Vi gör en sinnesvandring genom museet och upplever utställningen På scen med känsel, hörsel och syn. Vi spelar och upplever ljuden i Ljudskogen och dansar i Gestrumentet.

Max 8 personer + ledsagare.

Pris: 800 kr + entré, 80 kr för vuxna, ledsagare fri entré, onsdagar fri entré.