Höstlov på Scenkonstmuseet

Rysligt och roligt på samma gång! Dansande skelett, digital skräcksminkning och spöklika musikinstrument. Under höstlovet har vi öppet tis–sön kl 11–17. Ruskigt välkommen hit!

Dockteater med Svarta Katten

Möt levande skelett, dansande dockor och monstruösa marionetter i en vimlande barnföreställning kryddad med halloweenkänsla.

Mer info och biljetter

Mer rysligt roligt höstlovskul

På Scenkonstmuseet är du DJ, ballerina, teatertekniker eller trummis. Du bestämmer! Hos oss kan du prova allt från teaterkostymer och trummor till VR-glasögon och virtuella dansgolv. 

  • Släpp loss med skelettdans i Gestrumentet. Ett interaktivt dansgolv där du blir en skelettliknande avatar och skapar musik med dina rörelser.
  • Fixa den perfekta halloweensminkningen helt utan kladd i museets digitala sminkspegel.
  • Skapa musik med museets mest spöklika instrument: thereminen! Du behöver inte ens nudda den för att få den att låta. 
  • Inta teaterscenen och skapa din egen föreställning med ljud, ljus och teaterdockor.
  • Gå vilse i den spännande Ljudskogen! Här styr du både ljud, musik och vibrationer genom spelbara neonsträngar från golv till tak.
  • Testa museets barnspår! Följ Scengångarens spår genom museet och svara på kluriga frågor. Läs mer!

Ny utställning: Everybody Dance!

Flossa loss, studsa fram egna beats och lär dig nya favoritmoves. Everybody Dance! är 50% utställning, 50% dansgolv. Testa VR-glasögon, känn basen och dansa dig genom en kavalkad av nya och gamla hitlåtar.  

Läs mer

Rustat för ett roligt och tryggt besök

Förutom en rejäl dos scenmagi har vi dukat upp med handsprit och en mängd andra åtgärder för att ni ska få ett både roligt och tryggt besök. Tillsamman ser vi till att hålla avstånd <3
Blir vi för många samtidigt kan vi komma att pausa insläppet en stund, då kan ni alltid pipa inom vår bistro Kavalleriet så länge. För att minska risken för smittspridning har vi även utökat våra städrutiner och det är kontantfritt som gäller i kassorna på museet. Varmt välkomna!

Extra öppet för grupper på höstlovet

Höstlov betyder högtryck på Scenkonstmuseet! För att kunna ta emot så många som möjligt erbjuder vi grupper att besöka museet redan kl 10 tisdag–fredag, innan ordinarie öppettid. Föranmäl ert gruppbesök via mail: info@scenkonstmuseet.se eller på telefon: 08-519 567 00.