Till kalendern " "

Specialvisning: Bergman – lögn och sanning

12:30–13:00 Guidad visning

Välkommen till Bergman-land med Anna Bergman: scenograf, kostymtecknare och utställningskurator som står bakom Bergman – lögn och sanning. Visningen ingår i museientrén, begränsat antal platser, först till kvarn!

Utställningen bjuder på en kronologisk vandring genom tidsperioder och teman i Ingmar Bergmans konstnärskap. Kika in bakom kulisserna och ta del av unikt material i form av videoklipp, fotografier, intervjuer, föremål och manuskript.

Utställningen riktar även strålkastarna mot några av de kolleger som var avgörande för att hans produktioner skulle kunna förverkligas. Här finns skådespelare som Harriet Andersson och Gunnel Lindblom, filmfotografen Gunnar Fischer och scenografer som Gunilla Palmstierna-Weiss, Lennart Mörk och Kerstin Hedeby.

Specialvisning de sista två söndagarna under utställningsperioden, den 9 och 16 september kl 12:30 och 14:30.

Om Anna Bergman

Anna Bergman är scenograf, kostymtecknare och utställningskurator som främst har varit verksam vid Dramaten och som har ett långt samarbete med Ingmar Bergman bakom sig. Hon har också kurerat ett antal utställningar med fokus på andra scenografer och kostymtecknare, bland annat Bergman på modet på Hallwylska museet 2017 och nu Bergman– lögn och sanning.

Utställning på turné

Utställningen kommer ursprungligen från Deutsche Kinemathek – Museum für Film und Fernsehen Berlin och har tidigare visats i Berlin, Los Angeles och Gent. På Scenkonstmuseet visas den i bearbetad form med material och föremål ur museets egen samling.