Till kalendern

Dramaten: Fedra/Hippolytos

19:00–21:00 Kvällsöppet Teater
november

Under hösten 2019 har du som besökare en unik chans att uppleva teater på Scenkonstmuseet när Dramaten och Unga Dramaten kommer på besök!

Drottning Fedra är ensam hemma. Hennes maktfullkomlige make, kung Theseus, är försvunnen sedan en tid. Kanske upptagen med en annan kvinna, kanske död i strid. Ingen vet. Fedra kan inte sluta tänka på sin styvson Hippolytos, trots att hon vet att det är omöjligt.

Fedra / Hippolytos  är en tidlös berättelse om maktstrukturer kopplade till kön, sexualitet och ålder, där den äldre kvinnans lust till en yngre man är det stora tabut. Myten om Fedra har berättats på många sätt under olika tider. En gemensam nämnare kan dock skönjas: Fedra och hennes förbjudna begär är orsaken till det lidande som ska följa. Denna nya version av Tora von Platen, utgår ifrån pjäser av Jean Racine, Seneca den yngre och Euripides.

Med Ingela Olsson i rollen som Fedra och Rasmus Luthander som Hippolytos. Regisserar gör Tatu Hämäläinen. Scenografin är skapad av den internationellt uppmärksammade konstnären Anastasia Ax. Nyskriven musik av Maria W Horn.

Mer information om speltider och biljetter hittar du på dramaten.se

I samband med föreställningarna håller Scenkonstmuseet extra kvällsöppet mellan kl. 17:00-19:00.