Till kalendern " "

Lär dig Ableton Live

13:00–17:00 Workshop

Ableton Live är musikredigeringsprogrammet som lämpar sig både för kreativ musikproduktion som för att framföra elektronisk musik live. På denna endagskurs får du lära dig grunderna i Ableton Live av rutinerade pedagoger från Lava.

Kursen är till för dig mellan 14–25 år. Inga förkunskaper krävs. Vi har ett begränsat antal datorer och annan utrustning att låna. Du som kan får gärna ta med dig egen dator och hörlurar.*
Kursavgiften är 70 kronor och då ingår även inträde till Scenkonstmuseet.

Detta är den sista av en serie kurser och vid detta kurstillfälle tittar vi närmare på hur du kan sampla ljud och instrument.

Du som vill låna utrustning kan anmäla dig här

Du som vill ta med egen utrustning kan anmäla dig här*

*Du som väljer egen utrustning kan ladda ned och installera en 30 dagars testversion Ableton Live 10 eller Ableton Live Lite (om du vill delta i flera workshopar) direkt från Ableton via denna länk. Gör detta innan workshopen då vi inte kommer att ha tid för detta på plats.

Detta är ett samarbete mellan Scenkonstmuseet och Lava på Kulturhuset Stadsteatern i samband med utställningen SOUND CHECK: Make it. Play it som pågår till och med 18 augusti 2019. Läs mer om utställningen här: