Laddar Evenemang
Till kalendern " "

Lär dig Ableton Live

13:00–17:00 Workshop
28
april
70 kronor

Ableton Live är musikredigeringsprogrammet som lämpar sig både för kreativ musikproduktion som för att framföra elektronisk musik live. På denna endagskurs får du lära dig grunderna i Ableton Live tillsammans med pedagoger från Lava.  

Kursen är till för dig mellan 14–25 år. Inga förkunskaper krävs. Vi har ett begränsat antal datorer och annan utrustning att låna. Du som kan får gärna ta med dig egen dator och hörlurar.*
Kursavgiften är 70 kronor och då ingår även inträde till Scenkonstmuseet.

Vid detta kurstillfälle tittar vi närmare på hur syntar fungerar

Du som vill låna utrustning kan anmäla dig här

Du som vill ta med egen utrustning kan anmäla dig här*

*Du som väljer egen utrustning kan ladda ned och installera en 30 dagars testversion Ableton Live 10 eller Ableton Live Lite (om du vill delta i flera workshopar) direkt från Ableton via denna länk. Gör detta innan workshopen då vi inte kommer att ha tid för detta på plats.

 

Kursen ges även den 26 maj med samma grundinnehåll men med fokus hur du samplar ljud och instrument. Välj därför tillfället du tycker är mest intressant för dig. 

Detta är ett samarbete mellan Scenkonstmuseet och Lava på Kulturhuset Stadsteatern i samband med utställningen SOUND CHECK: Make it. Play it som pågår till och med 18 augusti 2019. Läs mer om utställningen här