Laddar Evenemang
Till kalendern " "

Kvällsöppet på museet

17:00–20:00 After work Föreläsning Workshop

I samband med utställningen SOUND CHECK: Make it, Play it ger vi dig möjlighet att utforska museet kvällstid. Kom på After Work med föreläsningar och workshops i vår tillfälliga ministudio.

Program 28 mars

17.00 – 20.00 Mingla samt utforska museet och utställningen SOUND CHECK: Make it, Play it

18.00 – 19.00 Daniel Araya visar två syntar ur samlingen EMS Synthi AKS.

Daniel Araya berättar om den legendariska brittiska synten EMS Synthi AKS, det första portabla modularsystemet. Dagen till ära har två av dessa maskiner tagits från museets samling och finns med Daniel på scen under föredraget.

Daniel Araya är studioingenjör på Elektronmusikstudion, musiker och syntbyggare/reparatör med ett stort intresse för analoga syntar och historien bakom dem.

18.00 – 20.00 Öppen workshop med Mats Sandahl i studion.

I samband med utställningen SOUND CHECK: Make it, Play it kurerar SION Agency en tillfällig ministudio med tre residenser på museet. Varje residens får möjlighet att under en kväll presentera sitt arbete – nu har turen kommit till Mats Sandahl.

Mats Sandahl är frilansande musiker, musikproducent och arrangör. Han har, på endast några år, etablerat sig som en utav de mest eftertraktade musikerna/kapellmästarna inom svensk populärmusik och har under de senaste åren arbetat med bland annat Oskar Linnros, Seinabo Sey, Sabina Ddumba, Cherrie och Jonathan Johansson. Mats är under våren aktuell som basist på Seinabo Seys fortsatt hyllade vårturné samt Cherries vårturné för vilken han även är kapellmästare samt arrangör för den stråkkvartett som ingår i ensemblen.

OBS! Maila info@sion.one för att anmäla dig till workshopen.

Du kan även passa på att njuta av mat och dryck i museets bistro Kavalleriet som har öppet för kvällen.

Ingår i museientrén.
0–20 år: fri entré
21-25 år: 70 kr (årskort 140 kr)
Från 26 år: 140 kr (årskort 270 kr, för två personer 380 kr)