fbpx
Laddar Evenemang
Till kalendern

Gästspel: Verkningar

15:00–16:00 Dans
15 dec
15:00–16:00

– en dans och musikföreställning med sinnena

Hur låter en apelsin? Hur doftar ett danssteg? Hur smakar sammet? Hur känns en melodi mot huden? Vad händer om vi dansar med alla sinnen? Om vi dansar med smaken och känner med synen?

Vilken är sinnenas plats i samhället? Är sinnesintryck distraherande och störande eller är de något upphöjt, som kan och bör förfinas? Eskilstunakoreografen Jannine Rivel har i flera år intresserat sig för våra fem sinnen och hur de samverkar. Nu har hon skapat en dansföreställning på temat tillsammans med musikern Xenia Kriisin och ljusdesignern Åsa Holtz.

Det är en poetisk och abstrakt dansföreställning med fem dansare och två musiker på scenen. De doftar, sniffar, ser, blundar, känner, skrapar, smeker, lyssnar, smakar, tuggar, ljuder, trippar, glider, blåser och sjunger. Publiken får uppleva ett suggestivt och multisensoriskt verk med många lager.

Köp din biljett på nortic.se

Observera – allergivarning! I scenrummet finns 60 apelsiner, både på scenen och bland publiken. De hanteras, skalas och äts.

Idé och koreografi: Jannine Rivel
Dans: Jannine Rivel, Emilia Wärff, Stine Marcinkowski Pettersson, Moa M Sahlin och Nasreen Aljanabi Larsson Kompositör & sång/piano: Xenia Kriisin
Oboe: Anette Kumlin
Kostym och flätverk: Johanna Lovén
Ljusdesign: Åsa Holtz
Producent: Annette Taranto Fuller
Foto & Film: José Figueroa

Med anledning av coronaviruset covid-19 är programverksamheten tillfälligt inställd. Läs mer på sidan Besök oss.