Till kalendern ""

14:00–16:00 Konsert Samtal
mars
Fri entré!

Samtal, djupdykning i arkivet och konsert i elektronmusikens tecken när Scenkonstmuseet gästas av Svensk Musikvår – Festivalen för Svensk Konstmusik. Med sikte på framtiden gör vi en resa kors och tvärs genom en svenska elektronmusikhistorien. Efter samtalet presenterar Fredric Bergström ett uruppförande av ett verk för vevlira och elektronik.

I samtal:

• Kim Hedås, tonsättare och lektor på Kungl. Musikhögskolan
  • Bill Brunson, tonsättare och professor på Kungl. Musikhögskolan
  • Savannah Agger, tonsättare
  • Mats Lindström, tonsättare och studiochef på Elektronmusikstudion, EMS
  • Samtalsledare: Martin Jonsson Tibblin, tonsättare och ordförande Föreningen Svenska Tonsättare

Fredric Bergström: Open up a can of wasps

Open up a can of wasps är ett verk för vevlira och elektronik från 2017. Ett av vevlirans unika och säregna ljud är dess buzz, hizz, chien, recsegő eller knarr som det här verket bygger på. Ljuden kommer från knarrstallet som ligger löst fasthållet under en bordunsträng mot ljudlådan. Dessa knarr används sedan av tonsättaren för att rytmisera och markera musiken, samt skapa oreda.

Komponerad och framförd av: Fredric Bergström, tonsättare och programmerare, Masthugget.

I samarbete med Elektronmusikstudion, EMS, och Föreningen Svenska Tonsättare med ekonomiskt stöd från Musikverket.