Till kalendern " "

Bygg din egen skuggspelsfigur

13:00–15:00 Prova på

Är det ett skräckinjagande monster som tornar upp sig på väggen eller en gullig kanin? Du bestämmer! Scenkonstmuseets ateljé står på vid gavel, fullproppad med allt du kan tänkas behöva för att bygga din egen skuggspelsfigur.

Dockteater tros vara en av de äldsta teaterformerna i världen, känd för att gestalta det omöjliga, fantastiska, fantasifulla, overkliga och överdrivna. Dockor kan göra vad som helst, nästan i alla fall. En del inom dockteatertraditionen är skuggspel. De flesta av oss har provat en enkel variant hemma, genom att forma händerna till figurer som bildar skuggor på väggen.

Nu kan du bygga din egen skuggspelsfigur i Scenkonstmuseets ateljé. Museets pedagoger dukar upp med mallar och material.

Från fyra år. Ingår i museientrén.

Välkommen!