Dockteater på Scenkonstmuseet. Foto: Jonas André

Dockteater på Scenkonstmuseet. Foto: Jonas André 

Lek, lär och skapa – kul för hela familjen!

Familjevisningar, öppna ateljéer och ett helt museum där du får vara med och skapa. Vi bjuder på extra mycket skoj för stora, små och pyttesmå!

Familjevisning

Varje söndag kl 12:00 bjuds det på visning för hela familjen. Kliv in i teaterns musikens och dansens värld när vi utforskar huvudutställningen På scen. Här tittar vi på spännande föremål som kostymer och instrument. Museet bjuder även på ljud- och videoinstallationer där du får trycka, peta och prova själv. Garanterat kul för hela familjen!

Öppen ateljé

Efter visningen står museets ateljé öppen mellan 13:00-15:00 för dem som vill bygga och skapa. Vi bygger teaterdockor, teatermasker, skuggspelsfigurer eller egna instrument. Personal finns på plats redo att assistera. Se museets kalender eller Facebook för mer info om respektive söndag.

Visning med bebis

Det här är visningen för dig som är hemma med din plutt mellan 0-12 månader. Utforska olika ljud och rytmer tillsammans med din bebis i huvudutställning På Scen. Vi avslutar med en sångstund. Hitta alla datum i kalendariet eller Facebook.

Lovaktiviteter

Under skolloven håller vi öppna ateljéer med olika teman. På sportlovet vecka 9 bygger vi stavdockor mellan kl 12:00-15:00. Hämta inspirationen från vår nyöppnade dockteaterutställning och provspela era dockor i vår lilla dockteaterscen – komplett med scenografi samt ljud- och ljuseffekter! Under påsklovet bygger vi instrument.

Släpp loss din inre kreativitet!

På museet har vi dessutom flera roliga stationer där ni kan släppa loss ordentligt tillsammans. Dansa fram musik i Gestrumentet, ta årets bästa selfie i kostymhörnan eller förlora er i rytmer och beats i samplingsbaren. Eller som pappan i ett sällskap sade på vär ut från museet: – Det här var ju kul! På riktigt!