Syntcykeln har skapats av Sam Battle a.k.a. Look Mum No Computer. Foto: Lars Annersten/Scenkonstmuseet 

Lärare sökes till Sound Check

En uranstyrd xylofon, syntförsedda cyklar, uppmickade pumps och ljudprogrammerade gungor. Sound Check är en utställning som kommer att få ditt hår att stå på ända och din kropp att vibrera. Nu söker vi lärare som vill delta i en referensgrupp.

Utställningen rör sig i gränslandet mellan musik och teknik och består av ett antal interaktiva stationer där besökaren skapar ljud och musik med ny och oväntad teknik. Skolan kommer att vara en viktig målgrupp när Sound Check öppnar på Scenkonstmuseet i februari 2019. 

Provspela en syntcykel

Därför är vi nu på jakt efter lärare i årskurserna 8 till och med gymnasiet som vill ingå i en referensgrupp och vara först ut med att testa utställningen hos oss innan den öppnar, bland annat syntcykeln på bilden ovan som har skapats av artisten Sam Battle, också verksam under namnet Look Mum No Computer

Vi vill presentera stort och smått som gäller utställningen för referensgruppen som får möjlighet att komma med feedback, idéer och expertkunskaper. Det gäller bland annat hur utställningens olika delar kan bli så bra som möjligt, vad deltagarna ser för pedagogiska ingångar och eventuella utmaningar, vilka teman vi tillsammans kan fånga upp i gränslandet mellan musik och teknik, möjliga kopplingar till läroplanen och hur våra skolvisningar kan utvecklas.

Två träffar på Scenkonstmuseet

Det hela kräver cirka fyra timmars deltagande på plats på Scenkonstmuseet. Vi utlovar bland annat årskort och guidad visning som tack för hjälpen och framförallt tankeutbyte och inspiration!

Datum och tid: 

  • Tisdag 4 december kl 18.30–20.30
  • Torsdag 24 januari kl 18.30–20.30

Museet serverar lättare förtäring vid träffarna.

Plats: Scenkonstmuseet, Sibylleg. 2
T-bana: Östermalmstorg, Kungsträdgården
Buss/spårvagn: Nybroplan

Vill du delta?

Mejla din intresseanmälan till: pedagog@scenkonstmuseet.se

Från Science Gallery i Dublin

Utställningen Sound Check har producerats av Science Gallery vid Trinity College Dublin, en del av Global Science Gallery Network. Utställningen visades i Dublin sommaren 2017 och går nu på turné med Scenkonstmuseet som första stopp. 

 

" "

Skrivet av Scenkonstmuseet den 16 november, 2018
Kategorier: Nyheter
Nyckelord: Sound Check