" "

Halloweenmasker i olika skepnader. 

Höstlov med masker och teater!

Snart är det efterlängtade höstlovet här. På Scenkonstmuseet kan du bygga din egen halloweenmask och se teater!

Vi bygger halloweenmasker i ateljén! Komplettera halloweenkostymen eller låt fantasin flöda och gör masken du alltid drömt om. Museets pedagoger dukar upp med allt vad du kan tänkas behöva i form av glitter, piprensare och paljetter för att ge masken det där lilla extra. Passar alla åldrar men de minsta kan behöva lite hjälp av en vuxen.

Under vecka 44 är ateljén öppen för maskbygge tisdag–fredag kl 12.00–15.00 och lördag–söndag kl 13.00–15.00.

På tal om utklädnad – i utställningen På scen finns en garderob med utklädningskläder som är kopior av riktiga teaterkostymer. Det är bara att gå loss! Och missa inte vår digitala sminkspegel – en garanterat kladdfri upplevelse för dig som vill ha den perfekta halloweensminkningen. 

Just nu är Unga Dramaten på besök i museet med två pjäser som även spelas under höstlovet. Läs mer om föreställningarna Unga måsen och Lilla Döden hälsar på och boka biljetter på Dramatens hemsida. 

Extra öppet för skolor och grupper

Höstlov betyder högtryck på Scenkonstmuseet! För att kunna ta emot så många som möjligt under v. 44 erbjuder vi skolgrupper att besöka museet redan kl 10 tisdag–fredag, innan ordinarie öppettid. Läs mer här om hur du bokar. Alla gruppbesök på egen hand anmäls på telefon: 08-519 567 00.

Ateljén är i första hand öppen för ordinarie museibesökare och vi kan inte garantera plats för besökande fritidsgrupper.