Familjevisning i Scenkonstmuseets utställning På Scen.

Höstens familjeaktiviteter

Nyheter och beprövade kort – Scenkonstmuseet bjuder i höst på idel familjeaktiviteter i form av kreativt bygge i ateljén och lekfulla guidade visningar för stor, liten och – jätteliten.

Rulla in barnvagnen – eller placera bebisen i bärselen – och upptäck teaterns, musikens och dansens magiska värld tillsammans. Barnvagnsvisningarna för vuxen + bebis är en nyhet för säsongen och visningen i Scenkonstmuseets huvudutställning På scen är anpassad efter målgruppen.

Efter att (eventuellt) ha suttit snällt i vagn, bärsele eller famn är det sedan dags för de juniora besökarna att släppa loss under avslutande sång- och musikstund.

Datum för höstens barnvagnsvisningar:

Familjeaktiviteter varje söndag

Söndagar är den stora museidagen och varje söndag händer det något kul på museet. I utställningen På scen är det visning för stor och liten på temat teater, musik eller dans. Efter det står museets ateljé på vid gavel för dem som vill bygga och skapa. Vi bygger teaterdockor, teatermasker, skuggspelsfigurer eller egna instrument.  Personal finns på plats redo att assistera. Se museets kalender för mer info om respektive söndag.

Höstlov med halloweenuppladdning

Komplettera halloweenkostymen med en egen teatermask under höstlovet v. 44! Med start tisdag den 30 oktober dukar vi upp med maskbygge i ateljén och för en garanterat kladdfri skräcksminkning finns även en digital sminkspegel i utställningen På scen

Guidad visning med Scengångaren

I december gör museets blyga men showiga inneboende Scengångaren storstilad comeback efter att ha legat lågt under det ljusa sommarhalvåret. Scengångaren ger en guidad tur på museet och visar sina favoritplatser. Och vem vet, kanske blir det till och med lite sång och dans! Visning samtliga söndagar i december med start söndag den 2 december. Se museets kalender för mer info.