SMHoF_artikel Foto: Jonas André

Det svänger på vägen in till oss

Färglada skyltar som låter och lyser upp det annars anonyma Väpnarplan – Scenkonstmuseet har fått en svängig entré!

I samband med årets inval till Swedish Music Hall of Fame (SMHoF) skapades en fotoutställning för att hylla de nyinvalda artisterna Magnus Uggla, The Cardigans, Lill-Babs, Calle Jularbo, Ola Håkansson, Looptroop Rockers, Merit Hemmingson och Britt Lindeborg. Utställningen placerades ursprungligen vid Raoul Wallenbergs torg men har nu flyttats till Väpnarplan framför Scenkonstmuseet. Ett spännande blickfång och intressant uppehåll på vägen in till museet!

SMHoF vill hylla den svenska populärmusiken och samtidigt inspirera till skapandet av ny musik. Från 2013 fram till i år har SMHoF haft en utställning på ABBA-museet om populärmusik i Sverige från 1920-talet till idag. Inspirerat av den amerikanska förebilden, Rock and Roll Hall of Fame, ska de artister och musikskapare som väljs in i SMHoF ha skivdebuterat sedan minst 20 år tillbaka och ha haft en betydande roll för den svenska populärmusiken.

Utställningen står på Väpnarplan i en månad framöver.