Skola och visningar

På Scenkonstmuseet vill vi skapa en plats för lärande inom konstarterna dans, teater och musik, något som är viktigt för att förstå vår omvärld. Vi erbjuder visningar, programpunkter och spännande aktiviteter för grupper med både vuxna och barn. För att boka en guidad visning för förskola, skola eller annan enskild grupp, vänligen ring 08-519 554 94. Telefontiden är tisdag till torsdag 13.00–15.00. Eller maila bokning@scenkonstmuseet.se

Öppna visningar

På lördagar och söndagar klockan 13.00 har vi visningar av de olika delarna om musik, teater, dans och dockteater i huvudutställningen På Scen.

Barnspåret

Barn 4–7 år
 8 april öppnar Barnspåret i utställningen På Scen! Följ med när Scengångaren visar sina favoritplatser i museet. Spåret är en berättelse med några kluriga frågor som vuxna och barn kan uppleva tillsammans. Barnspåret behöver inte bokas, utan kan upplevas på egen hand. 

Workshop för de yngsta

Workshop för barn 3–5 år, högst 15 barn
 Vi utforskar ljud och spelar på olika instrument tillsammans. En skapande workshop med rörelse, sång och spelglädje! Ett litet besök i någon del av utställningen På Scen ingår också. Bokningsbar workshop för förskolegrupper tisdag torsdag kl 9.0011.00

Den skapande människan

Förskola – gymnasium, högst 30 personer
Vad är Scenkonst? Hur skapas scenkonst och varför? En visning i vår huvudutställning På Scen som utforskar dans, teater och musik ur ett både konstnärligt och praktiskt perspektiv. Vad behövs för att en teaterföreställning ska fungera?  Hur mycket måste en professionell musiker öva och vilka slags kroppar får egentligen visas på en Scen?

Visningen ger en inblick i det professionella arbetet med dans, musik och teater samt låter eleverna själva vara skapande med olika interaktiviteter. Samtidigt finns ingångar till historia, språk, kommunikation och frågor om norm och demokrati.

Priser bokning

  • Skolvisning: 800 kr
  • Skolvisning (vuxna studenter): 800 kr + reducerad entréavgift 80 kr per person (från 21 år och uppåt)
  • Visning under öppettid: 1200 kr + 120 kr entréavgift per person
  • Visning övrig tid: 2000 kr + 120 kr entréavgift per person
  • Workshop för de yngsta: 800 kr/grupp