Visningar och skolbesök

På Scenkonstmuseet vill vi skapa en plats för lärande inom konstarterna dans, teater och musik, något som är viktigt för att förstå vår omvärld. Vi erbjuder en rad olika evenemang och programpunkter som guidade visningar, skapande verkstäder och spännande aktiviteter under helger och lov, såväl för barn som vuxna.

Skolbokningen öppnar 6 mars.

Den skapande människan

Förskola – gymnasium, högst 30 personer
Vad är Scenkonst? Hur skapas scenkonst och varför? En visning i vår huvudutställning På Scen som utforskar dans, teater och musik ur ett både konstnärligt och praktiskt perspektiv. Vad behövs för att en teaterföreställning ska fungera?  Hur mycket måste en professionell musiker öva och vilka slags kroppar får egentligen visas på en Scen?

Visningen ger en inblick i det professionella arbetet med dans, musik och teater samt låter eleverna själva vara skapande med olika interaktiviteter. Samtidigt finns ingångar till historia, språk, kommunikation och frågor om norm och demokrati.

Barnspåret

Barn 4–7 år
1 april öppnar Barnspåret i utställningen På Scen! Följ med när Scengångaren visar sina favoritplatser i museet. Spåret är en berättelse med några kluriga frågor som vuxna och barn kan uppleva tillsammans. Barnspåret behöver inte bokas, utan kan upplevas på egen hand. 

Skapa med musik och rörelse

Workshop för barn 3–5 år, högst 15 barn
Vi utforskar ljud och spelar på olika instrument tillsammans. En workshop med rörelse, sång och spelglädje! Ett litet besök i någon del av Utställningen På Scen ingår också.

Öppna visningar

På lördagar och söndagar klockan 13 och 15 har vi visningar av de olika delarna om musik, teater, dans och dockteatern i huvudutställningen På scen.