Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2, Stockholm

Sommar på Scenkonstmuseet

Sommar, semester, sol eller regn. På Scenkonstmuseet har vi sommaröppet varje dag 11.00 – 17.00 från och med 1 juli till och med 31 augusti.

Kännbart till Scenkonstmuseet

7 september till 13 oktober kommer den omtalade utställningen Kännbart till Scenkonstmuseet i Stockholm. Under tre veckor kan våra besökare ta del av en taktil utställning som möjliggör att uppleva konst på ett nytt sätt – utan syn och hörsel.  Kännbart bjuder på en annorlunda upplevelse, som för vissa människor är självklar. Kännbart utgår från övertygelsen att konsten […]

När svensk opera blev en snackis

Sveriges första science fictionopera Aniara hade urpremiär 31 maj 1959 på Kungliga Operan i Stockholm. Idag, 58 år senare, är verket fortfarande brännande aktuellt och högst relevant för vår tid. I Scenkonstmuseets huvudutställning På Scen finns Aniara presenterad i en monter där du närmare kan fördjupa dig bland originalskisser, scenmodell, dräkter, fotografier och film.

Scenkonstmuseet ♥ Dansmuseet

I sommar får alla våra besökare 50% rabatt på entrébiljetten till Dansmuseet, genom att visa upp sin entrébiljett från Scenkonstmuseet, senast en vecka efter besöket. Samma sak gäller Dansmuseets besökare som alltså går in för halva priset hos oss.

De har skapat Ljudskogen

Här berättar forskarna vid KTH Roberto Bresin, Ludvig Elblaus, Emma Frid och kompositören Maria w Horn om framtagandet av Ljudskogen. Den sista pusselbiten i huvudutställningen På Scen som nu är färdig att öppnas i helgen.

Nu öppnar Ljudskogen

Ett instrument, en orkester, en komposition, en ljusinstallation, ett konstverk – Ljudskogen är allt och lite till på samma gång. Lördag 29 april öppnar vi dörren till ett audiovisuellt rum som än så länge är det enda i sitt slag.

Det svänger på vägen in till oss

Färglada skyltar som låter och lyser upp det annars anonyma Väpnarplan – Scenkonstmuseet har fått en svängig entré!

Nya öppettider

Nya öppettider och ny dag för fri entré på museet: Tisdag-söndag 11–17, onsdag 11–20. Fri entré onsdagar.

Välkomna till DoMa på Scenkonstmuseet!

Fika hos oss

Under påsklovet behöver ingen av våra besökare gå hungrig – vi har ett pop up-café i huset! DoMa pop up-café har öppet hela påsklovet mellan 11.00 och 16.00. Där kan du fylla på med gott kaffe, fikabröd, juice, smoothies och snacks. Caféet hittar du intill matsäcksrummet där det också går bra att äta medhavd mat.

Visningar helger

Under maj och juni erbjuder vi guidade visningar på helgerna av huvudställningen På Scen. Visningarna ingår i museientrén.