De har skapat Ljudskogen

Här berättar forskarna vid KTH Roberto Bresin, Ludvig Elblaus, Emma Frid och kompositören Maria w Horn om framtagandet av Ljudskogen. Den sista pusselbiten i huvudutställningen På Scen som nu är färdig att öppnas i helgen.

Nu öppnar Ljudskogen

Ett instrument, en orkester, en komposition, en ljusinstallation, ett konstverk – Ljudskogen är allt och lite till på samma gång. Lördag 29 april öppnar vi dörren till ett audiovisuellt rum som än så länge är det enda i sitt slag.

Det svänger på vägen in till oss

Färglada skyltar som låter och lyser upp det annars anonyma Väpnarplan – Scenkonstmuseet har fått en svängig entré!

Nya öppettider

Nya öppettider och ny dag för fri entré på museet: Tisdag-söndag 11–17, onsdag 11–20. Fri entré onsdagar.

Välkomna till DoMa på Scenkonstmuseet!

Fika hos oss

Under påsklovet behöver ingen av våra besökare gå hungrig – vi har ett pop up-café i huset! DoMa pop up-café har öppet hela påsklovet mellan 11.00 och 16.00. Där kan du fylla på med gott kaffe, fikabröd, juice, smoothies och snacks. Caféet hittar du intill matsäcksrummet där det också går bra att äta medhavd mat.

Visningar helger

Under maj och juni erbjuder vi guidade visningar på helgerna av huvudställningen På Scen. Visningarna ingår i museientrén.

Scengångaren och Barnspåret

Barnspåret är i full gång. Kom och prova du också!

Tre år till för Musikverkets GD

”Vi ska vara en kreativ arbetsplats och ett språkrör för musik, teater och dans”. Stina Westerberg ser fram emot tre år till som Musikverkets generaldirektör.

testa cirkus med Cirkus Cirkör under sportlovet. Foto: Christina Blom

Bli cirkusartist på sportlovet!

Har du alltid velat gå på lina? Nu har du chansen med Cirkus Cirkör! Utmana dig själv på sportlovet och ha roligt med pedagoger från Cirkus Cirkör! Gå på lina, jonglera och prova akrobatik. Kom som du är, det vill säga inga träningskläder behövs.  2 mars klockan 13–16 3 mars klockan 13–16 4 mars klockan […]

Nu har vi öppnat

Efter en fullständigt magisk galainvigning och tillika invigningshelg är vi nu igång på allvar och har öppet alla dagar. Lördagar och söndagar erbjuder vi guidade visningar av huvudutställningen På Scen kl 13.00 och 15.00. I samarbete med DOMA kan vi från och med 28 februari även erbjuda våra besökare möjlighet att köpa kaffe och annat fika i museets lokaler.