Två skuggspelsfigurer, en dinosaurie och en fisk.

Ägna höstlovet åt skuggspel

Är det ett skräckinjagande monster som tornar upp sig på väggen eller en gullig kanin? Du bestämmer! Under höstlovet står Scenkonstmuseets ateljé på vid gavel, fullproppad med allt du kan tänkas behöva för att bygga din egen skuggspelsfigur.

Musikproducenten Håkan Lidbo håller upp två syntfåglar framför ögonen.

Syntfåglar kläcks på Scenkonstmuseet

Många fågelarter flaxar söderut såhär års, men syntfågeln flyger mot strömmen. Under höstlovsveckan 44 håller Håkan Lidbo och Max Bjärverud workshop på Scenkonstmuseet där deltagarna får bygga sin egen syntfågel.

Silvana Imam. Foto: Pierre Björk

Sista chansen: Nonsense Warrior

Silvana Imams utställning Nonsense Warrior på Scenkonstmuseet sjunger på sista versen. Sista chansen att se utställningen blir fredag 29 september mellan kl 15 och 18.

...and it's gone är en utställning av Carina Reich och Bogdan Szybe site-artikel

… and it’s gone! försvinner på riktigt

Stig in i det försvunna ögonblickets arkiv – en sista gång. Snart är den tillfälliga utställningen … and it’s gone! borta på riktigt. Välkommen på finissage onsdag den 27 september kl 18–20.

Porträtt av Sarah Remgren i halvfigur

Kännbart – utställning kring dövblindhet

Fram till den 13 oktober visas Kännbart på Scenkonstmuseet, en taktil konstutställning som kretsar kring temat dövblindhet. Men vad är egentligen dövblindhet? Scenkonstmuseet reder ut begreppen med hjälp av Sarah Remgren, en av medarbetarna bakom Kännbart.

Kännbart – en taktil utställning på Scenkonstmuseet. Foto: Jonas André

Välkommen på invigning av Kännbart

Välkommen på invigning av Kännbart – en taktil utställning som låter dig uppleva konst på ett nytt sätt, utan syn och hörsel. En annorlunda upplevelse, som för vissa människor är självklar. En hammock med 15 vibrerande motorer, ett 700-årigt urholkat askträd omvandlat till stränginstrument och en drömfarkost är några delar i utställningen. Verken har skapats […]

Silvana Imam. Foto: Pierre Björk

Silvana Imam intar Scenkonstmuseet

Silvana Imam kommer under september månad att presentera galleriet ”Nonsense Warrior” på Scenkonstmuseet. Med sig har hon kreatören Hanna Kisch, antirasistiska kreativa plattformen This is Sweden, samt Make Equals initiativ #ochjagprotesterade.

Jonglering Scenkonstmiuseet

Världsledande jonglörer till Scenkonstmuseet

Torsdag 10 augusti kl 14.00 gästas Scenkonstmuseet av de två världsledande jonglörerna Vincent de Lavenère och Jay Gilligan. Föreställningen ingår i museientrén och ingen förbokning krävs.

Scenkonstmuseet Stockholms kulturfestival 2107

Instrumentbygge på Kulturfestivalen

Stockholms kulturfestival 15-20 augusti bjuder på ett jättelikt veckolångt äventyr med familjeföreställningar och aktiviteter hela vägen till Skeppsbron. Scenkonstmuseet finns så klart med och håller till på festivalområdet Norrbro, länken mellan Operan och Slottet. I vårt tält kan du prova instrumentbygge! Burkfågel, Skogsdjävul eller Panflöjt? Gör ditt eget instrument av återvunnet material eller prova Scenkonstmuseets modeller. Prova […]

Hiphoputställning på Scenkonstmuseet

Hiphoputställningen startar med insamlingsturné och program

Scenkonstmuseets utställning om hiphopmusik i Sverige, Ortens favoriter, kommer att flyttats fram. Utställningen var planerad att öppna på Scenkonstmuseet i slutet av oktober 2017.