I sommar får Scenkonstmuseets besökare gå för halva priset på Dansmuseet.

Scenkonstmuseet ♥ Dansmuseet

I sommar får alla våra besökare 50% rabatt på entrébiljetten till Dansmuseet, genom att visa upp sin entrébiljett från Scenkonstmuseet, senast en vecka efter besöket. Samma sak gäller Dansmuseets besökare som alltså går in för halva priset hos oss. Erbjudandet gäller under juni, juli och augusti.

Dansmuseet är ett världsunikt museum grundat av konstsamlaren och dansambassadören Rolf de Maré (1888–1964). Museet har samlingar av måleri, skulptur, foto, kostymer och föremål med anknytning till dans och teater från olika kulturer i världen. Som förkämpe för modernismen inom scenkonsten skapade Rolf de Maré Svenska Baletten i Paris (1920–1925). Kompaniet framförde konstnärligt banbrytande uppsättningar med hjälp av en rad konstnärer, musiker, författare och filmare som alla kom att bli världsberömda. I museets konstsamling ingår ett rikt material från Svenska Baletten. Varje år presenteras ett flertal specialutställningar och ett stort programutbud för alla åldrar. Museet har även en butik, bistro och ett Study Center.

Dansmuseet finns på Drottninggatan 17 i Stockholm och har öppet tisdag – fredag 11.00-17.00 samt lördag – söndag 12.00-16.00
Måndagar stängt.

Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2 har vi öppet tisdag–söndag 11.00–17.00 samt onsdagar 11.00–20.00
Under juli och augusti har vi öppet alla dagar 11.00–17.00